Brorsson har vunnit två guld med MFF: ”Inte samma känsla nu”


Som blott 20-åring gjorde Franz Brorsson 16 allsvenska starter under guldsäsongen 2016 – och året därpå blev det 21 framträdanden från start när Malmö FF kammade hem fjärde SM-guldet på de fem senaste säsongerna.

Nu, efter att AIK och Djurgården vunnit varsin ligatitel 2018 respektive 2019, ser Lennart Johanssons pokal återigen ut att hamna i Malmö.

Vid seger hemma mot Sirius under söndagskvällen är MFF nämligen svenska mästare med tre omgångar kvar att spela. 

Franz Brorsson gläds över det, men menar samtidigt att de två första gulden var större på ett personligt plan. Det märkliga 2020 har satt sina spår.

– När jag tittar mig omkring här på Stadion ser jag bilder från de tidigare gulden… Så kommer det inte vara denna gång. Klart det inte blir samma uppståndelse och inte samma känsla nu som tidigare när det inte är någon publik, säger mittbacken som tror att laget löser viktorian mot Uppsalalaget.

– Tre poäng borde vi klara av. Gör det vi det får vi fira inom laget och käka gott någonstans. Vi får ju inte träffa annat folk, men några öl blir det nog!

”Svårt att tvinga folk att vara hemma” 

Det finns färska bilder när Hammarbyfans firar med spelarna efter att damlaget tagit sig tillbaka till damallsvenskan. Du tror inte att MFF-supportrar kommer söka upp er spelare och fira – även om det inte är tillåtet?

– Man vet ju aldrig. Det är svårt att tvinga folk att vara hemma ju, men man ska respektera vad som sagts. 

Hur står sig detta MFF jämfört med guldupplagorna 2016 och 2017?

– Minst lika bra som tidigare upplagor. Absolut, säger Brorsson med övertygelse i rösten samtidigt som han konstaterar att han inte känner sig lika delaktig i detta guld som de tidigare. 

– Jag var ju inte med hela denna säsong (återvände på lån från Esbjerg i juli) så jag har väl bara spelat 11-12 matcher. Tidigare har jag ju spelat ännu mer. Men nu har jag förhoppningsvis tre SM-guld på kort tid och jag hoppas kunna ta ännu fler guld med MFF innan jag lägger av! 

Brorsson har ett år kvar på kontraktet och har förut ryktats till både Ryssland och tyska kultklubben St. Pauli. Hur han ser på framtiden?

– Jag vill avsluta säsongen här och sedan kan man sätta sig ner och se vad som händer. Det finns alternativ, men Malmö är Malmö.  expressen

Related posts

lämna en kommentar