Klart: Dubbla skridskobanor på Rådhustorget


Som tidningen berättat tidigare blir det en konstfrusen skridskobana på Rådhustorget de fyra kommande vintrarna. Den ska börja byggas i mitten av november och ska enligt planen gå att använda på skyltsöndagen.

Daniel Swärd är entusiastisk över att få allt på plats. Det blir en ordentligt upplyst bana omgärdad av ett lågt staket, och nu är det alltså klart att den kompletteras med en 60 meter lång slinga, en slags is-oval, som slingrar sig in under taket på Erlandssons veranda. Alltså uteserveringen som i vanliga fall endast finns på torget sommartid men som nu fått tillstånd att stå kvar året runt.

► Dagens fråga: Hur känns det att det blir skridskobana på Rådhustorget?

Tanken är att serveringslokalerna ska användas under helgerna för enklare servering och utlåning av skridskor och hjälmar.

– Kostnadsfritt, så att det verkligen blir en skridskobana för alla, säger Daniel Swärd.

Aggregatet klarar att hålla isen vid upp till tio plusgrader. Isen ska skrapas dagligen och spolas var tredje dag.

Utöver allmänhetens åkning ser Daniel Swärd fram emot att kunna göra små överraskningsevenemang på isen då och då.

– Det kanske kan vara något barnhockeylag som får spela en kortare match, eller uppvisning med konståkning. Bara för att det ska bli lite variation i vad som händer på platsen, säger han.

Isbanan delfinansieras av medlemmarna i Gävle citysamverkan samt Gävle kommun som skjutit till 250 000 kronor till satsningen.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar