Insändare + Svar direkt: Arbetslösheten ökade med Reinfeldt-regeringen


Svar till Lars Beckman: “LO sanktionerar gräddfil till hittepå-jobb”

Lars Beckman vill att “alla som kan arbeta, ska arbeta – inte leva på bidrag”. Det låter ju extremt bra att Moderaterna nu utlovar noll procent arbetslöshet i landet. En liten detalj bara? Hur gick det förra gången M styrde landet i 8 år?  2006, när Reinfeldtregeringen tog över, var arbetslösheten 4,5 procent och då betecknade Reinfeldt det som “massarbetslöshet”. 2014 när Reinfeldtregeringen gick i graven hade landet svindlande 9,8 procent arbetslöshet – mer än dubbelt så mycket som när de tillträdde.

Reinfeldt hade dessutom försökt gömma undan människor som placerades i Moderaternas stora flaggskepp FAS3 – Sveriges största vuxendagis där de enda som fick betalt var arbetsgivare som tog emot arbetslösa och satte dem vid ett bord för att spela patiens i fyra år.

En annan liten detalj:  Lars Beckman är själv en Sveriges största bidragsmottagare med 69 000 kronor per mån som kommer direkt från Sveriges alla skattebetalare.

Hur var det med sten och glashus nu, Beckman?

Poul-Erik Jensen

SVAR DIREKT:

Handels ombudsman Poul–Erik Jensen undrar om arbetslösheten kommer att bli noll med en borgerlig regering. Det är naturligtvis bara trams som frågeställning vilket Handels ombudsman vet. Däremot så kan man jämföra alliansens framgångsrika jobbpolitik där vi visade att det går att sänka skatter för vanliga löntagare vilket gjorde det mer lönsamt att arbeta och därmed kom fler i jobb. Det att jämföra med nuvarande regerings politik där Stefan Löfven lovade EU lägsta arbetslöshet 2020 i Sverige men utfallet blev det motsatta. I förhållande till andra EU länder så har vi hamnat på nästan högst arbetslöshet i EU – inte minst för unga.  Det borde bekymra en ombudsman för Handels som verkar i en bransch där just många unga arbetar.

Istället för att vara megafon till Socialdemokraterna så borde en ombudsman för Handels arbeta aktivt för att påverka politiken så att fler kommer i jobb och att tillväxten i Sverige stärks. Det är så vi bygger ett framgångsrikt Sverige.

Lars Beckman (M), riksdagsledamot Gävleborgarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar