Guide och tips till omgången 7 november


ANNONS: Spela Stryktipset med Expressens superexperter  

ANNONS: Köp andel i expertens 1 152-raders 

BÄSTA SPIKARNA I OMGÅNGEN

Skyttekungen tillbaka i hemmalaget

7. Blackburn–Queens PR 1

Blackburns senaste resultat kan man tillskriva tufft motstånd och hårt spelschema. Skyttekungen Armstrong vilades senast. Han betyder otroligt mycket för deras offensiv med sina nio mål hittills. Passande uppgift här!

Klasskillnad när Watford tar emot nykomlingen

10. Watford–Coventry 1

Watford har en trupp som ett Premier League-lag inte skulle behöva skämmas för. Coventry har inte haft råd att förstärka i den mån som krävs för att hålla sig kvar i The Championship. Sejouren riskerar bli kortvarig.

Forest besegrar överpresterande Wycombe

12. Nottingham–Wycombe 1

Precis som Coventry är Wycombe en nykomling med ekonomiska bekymmer. Nu har man vunnit två raka men efter den historiskt svaga starten var det så illa tvunget att komma en motreaktion någon gång. Nottinghams spelartrupp är en av seriens bästa! Det är ett lag som hör hemma i toppskiktet av serien. Total utklassning?

OMGÅNGENS SKRÄLLDRAG

Defensivt Sheffield gnetar till sig poäng?

1. Chelsea–Sheffield United 1X2

Sheffield United har inte varit lika bra som ifjol men det har varit en rad uddamålsförluster. Kan man hålla det här jämnt länge och med en streckning på runt 80% på ettan tycker jag åtminstone krysset ska med, har man råd bör man plocka med alla tecken. Sheffield gjorde det riktigt bra inbördes förra säsongen mot Chelsea.

Ojämnt Preston kan tappa poäng

9. Rotherham–Preston 12

Preston är väldigt ojämnt men man kryssar ytterst sällan. Antingen presterar man på topp och vinner efter en toppinsats eller så ser det väldigt blekt ut. Ettan är ett tecken som måste med på kupongen helt enkelt.

Fint värde i den här bortasegern

13. Derby–Barnsley 12

Derby kommer gå ut som favorit på raden när det är dags för avspark men man har sett riktigt svagt ut offensivt. Barnsley däremot spelar en väldigt öppen fotboll med offensivt fokus. Fint värde i bortasegern.

• • •

ANNONS: Spela expertens 1 728-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Chelsea–Sheffield United 1

Tidiga pengarna har landat på Chelsea. Ettan står i runt 80% och kommer troligtvis att stiga. Havertz och Pulisic ser ut att missa mötet. Så som Sheffield spelat är ettan befogad men det är ändå PL. Jag kan inte spika ettan till över 70% med gott samvete. Mousset, Ampadu och Fleck saknas i The Blades. Ska räcka om man går kort med 1x.

2. Crystal Palace–Leeds 1

Det är två lag som har en hel del likheter men sett till hur man spelar kunde man inte vara mer olika. Båda kommer från förluster där man helt enkelt inte räckte till. Varken Palace eller Leeds ska behöva oroa sig för nedflyttning sett till trupperna. Skadeläget är inte optimalt i något av lägren. Leeds saknar Llorente, Phillips och Rodrigo. Jag spikar ettan!

3. West Ham–Fulham 1

Till alla er som likt mig kämpade er igenom Fulham–WBA i måndags vill jag bara ägna en tanke. Det var brutalt att kolla på. Känslan är att laget blivit sämre sedan man gick upp från The Championship förra säsongen. West Ham fortsätter att imponera(?). Man var så när att få med sig poäng från Liverpool senast. Trots derby ska ettan räcka väldigt långt här.

4. Norwich–Swansea 1

Norwich spelade 0–0 i veckan mot Millwall. Insatsen var det inget fel på, men man lyckades inte få hål på Millwall. Hela 26 avslut mot mål fick kanariefåglarna iväg. Mot Swansea blir det inte samma spelövertag. Det är två spelande lag som trivs bättre med bollen än utan. Jag tycker det känns vidöppet inför matchen och till 25% måste tvåan med på kupongen.

5. Birmingham–Bournemouth 2

Birmingham tappade mot jumbon Wycombe på hemmaplan i veckan. Just nu är det supervärde i tvåan då Bournemouth bör ligga runt 50% sett till oddsen. Jag vill ändå plocka med krysset. Birmingham har fördelen av att spela hemma och det är inte så att Bournemouth radat upp segrar på bortaplan. Hos hemmalaget saknas Clayton och Clarke-Salter.

6. Brentford–Middlesbrough 1

Brentford har imponerat spelmässigt och Toney fortsätter att göra mål framåt. Det är i försvaret som frågetecknen finns och till det här mötet saknar man Pontus Jansson. Middlesbrough är obesegrat i nio raka matcher inför det här mötet. För gästerna är det en stark defensiv som är grunden. Tidiga pengarna har landat på Middlesbrough-sidan pga formen.

7. Blackburn–Queens PR 1

Blackburn kommer från tre raka matcher utan seger medan QPR har två raka segrar. Tar man en närmare titt på motståndet så har Blackburn mött serieledande Reading, formstarka Boro och ett starkt Swansea. Blackburn får tillbaka skyttekungen Armstrong igen efter att ha vilats i veckan. QPR är ett lag som hör hemma på den undre halvan. Spik!

8. Huddersfield–Luton 2

Huddersfield förlorade återigen i veckan. Man föll hemma mot Bristol City och vi kände igen mönstret. Mycket bollinnehav men förlorade de viktiga statistikkategorierna. Lutons två senaste bortamatcher har resulterat i 1–0-segrar mot Rotherham och Sheffield Wednesday. Vill man ha en chansspik för att spara tecken på kupongen – titta hitåt!

9. Rotherham–Preston 1

Preston går in som lite för stor favorit här. 43% på tvåan och det kommer med all säkerhet stiga till avspark. Rotherham hör hemma i mitten av tabellen. Två senaste matcherna har varit knappa förluster. Visst, Preston har en hög högstanivå men utgångstecknet landar på hemmalaget. 12 en lämplig gardering.

10. Watford–Coventry 1

Efter tre raka utan seger stod Watford för en riktig moralhöjare när laget vände och vann hemma mot Stoke. Ser man till startelvan Watford kan mönstra är det ett lag som ska slåss om förstaplatsen i tabellen. På skadelistan återfinns Success, Perica, Masina och Dele Bashiru. Gästerna saknar Bartlett och Jones. Jobello och Hilssner är osäkra till spel.

11. Sheffield Wednesday–Millwall 1

Sheffield fick goda besked i veckan då deras poängavdrag inför säsongen på tolv poäng halverades vilket ökar deras chanser avsevärt att hålla sig kvar. Spelmässigt har det verkligen inte sett bra ut men spelarmaterialet finns där för att avancera i tabellen. Millwall har som vi varit inne på tidigare en väldigt stabil defensiv men man överpresterar just nu.

12. Nottingham–Wycombe 1

Nottingham får klara sig utan Bachirou, Blackett och Worrall. Grabban är uppsatt som frågetecken. Gästerna har Gape och McCarthy tveksamma. Wycombe har visat gryende form med två raka vinster men segrarna har kommit mot beskedligt motstånd. Just nu är ettan en bankspik. Går ettan upp över 70% kan man fundera på att gardera.

13. Derby–Barnsley 1

Derby ligger näst sist i ligan. Det som oroar mest är offensiven. Trots att Rooney spelar för laget skapar man minst målchanser i serien. Deras ”expected goals” per match sett till chanserna ligger på 0,74, sämst i serien. Barnsley hade inget att sätta emot Cardiff men det finns hög potential hos gästerna. Värdet finns i bortasidan.expressen

Related posts

lämna en kommentar