Diego Maradona hålls nedsövd efter operationen


Under måndagen kom nyheten från Argentina att en av de bästa fotbollsspelarna genom alla tider, Diego Maradona, förts till sjukhus.

Den nyblivne 60-åringen hade drabbats av brist på blod och vätska och opererades när läkarna hittade en blodansamlig i hjärnan. 

Efter operationen kom lugnande rapporter om att ingreppet varit lyckat. 

– Diego klarade operationen mycket bra, sa läkaren Leopoldo Luque. 

– Nästa steg är observation, men det är kontrollerat. Sedan beror det på hur han återhämtar sig. Det är inte jättekomplicerat, men det är trots allt hjärnkirurgi. 

Men Maradona är ännu inlagd på sjukhuset utanför Buenos Aires. 

Diego Maradona tvingas vara nedsövd

Legendaren har velat åka hem, men fått nobben. För att Maradona ska stanna på avdelningen har läkarna känt sig tvungna att hålla honom nersövd.

– Han vill lämna sjukhuset men måste stanna. Det här var en av få gånger som vi sagt nej till honom, säger ansvarige läkaren Leopoldo Luque enligt Reuters.

– Diego är väldigt, väldigt svår att ha att göra med. Ni kan inte förstå. Vi försöker att vara starkare än honom, säger Luque.

Diego Maradona lider av depression, har problem med abstinens och uppges ha uppträtt förvirrat på sjukhuset. Fotbollsstjärnan har dragits med drog- och alkoholmissbruk både under och efter karriären. År 2000 fick han en hjärtattack efter en överdos i badorten Punta del Este. Fyra år senare fick han ytterligare en hjärtattack. 

Som spelare vann Maradona VM med Argentina 1986 och tog flera titlar med Barcelona och Napoli. Numera är 60-åringen tränare för Gimnasia y Esgrima i den argentinska högstaligan. expressen

Related posts

lämna en kommentar