Alla ska få corona-information oavsett befattning


Det skrivs mycket om corona, och framför allt i krogmiljön. Avstånd mellan bord, och så vidare. Men arbetsplatser då? Till exempel Korsnäs och Skutskär – där bedrivs arbete dygnet runt. De med administrativa arbeten (chefer) kan ofta jobba hemifrån, men de andra?

Nu florerar rykten om misstänkt corona-fall bland personalen. Ska man stanna hemma eller jobba. Vilka är reglerna? Följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer givetvis. Men fungerar det så fullt ut? Nej! När någon är sjuk och stannar hemma, måste någon annan ersätta. Denne tas från ett annat skiftlag och får då jobba med folk som kanske redan har smittats av den som gått hem. Reglerna är oklara och löses från fall till fall, enligt ledningen.

Jag har ingen lösning, men vill att frågan lyfts och att alla får samma information, oavsett vilka arbetsuppgifter och befattning man har.

Familjefararbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar