Modo förlorade mot Södertälje i första matchen utan Ville Nieminen i båset


Jo, Modo fick en omedelbar effekt av att den kritiserande huvudtränaren Ville Nieminen lämnade sitt uppdrag under tisdagen. 

SSK kom på besök efter en stark seger över giganten Björklöven i senaste omgången, men bortalaget skulle endast få med sig en poäng hem efter matchen i Fjällräven Center. 

Modo vann skotten och stod för en av säsongens bästa insatser, men var till en början i underläge då SSK:s burväktare Filip Gustavsson motade undan de flesta försök och när väl lägena dök upp för SSK i den andra änden av rinken var tabelltrean effektivt. 

Så effektivt att de gick upp i en 1-3-ledning efter halva matchen. 

Modo vann första matchen utan Ville Nieminen

Ö-vikslaget, som fick vinka hejdå till Ville Nieminen under onsdagsmorgonen, då han lämnade staden, skulle dock hämtade upp underläget och kvittera till 3-3 för att sedan ta matchen till övertid. Väl där avgjorde Frank Corrado för hemmalaget.

Snackisen efteråt var däremot inte matchhjälten Corrados balja. Det kom att handla om Modokaptenen Brendan Mikkelsons tackling på Anton Heikkinen i den andra perioden. SSK-spelaren träffades i huvudet och klev sedermera av matchen. Mikkelsson bestraffades med en två minuters utvisning vilket förbryllade C More-experten Harald Lúckner. 

– Det finns inte på världskartan att det är hög klubba. Jag tycker att det ser ut som han träffar huvudet. Han kommer lindrigt undan, sa han i matchsändningen. 

Onsdagens resultat i hockeyallsvenskan

Vita Hästen-Väsby 5-2

Modo-Södertälje 4-3 (e. str)

Timrå-Mora 6-3

Kristianstad-AIK 3-1

Almtuna-Karlskoga 6-3

Tingsryd-Västerås 0-3expressen

Related posts

lämna en kommentar