JUST NU: Malmö FF drabbat av corona | Allsvenskan


Malmö FF leder i skrivande stund allsvenskan med 10 poäng.

Ett försprång som med fyra omgångar kvar att spela innebär att seger hemma mot Sirius på söndag säkrar föreningens 21:a SM-guld.

Faktum är att MFF kan säkra titeln redan innan söndagens avspark 17.30.

Då krävs att Elfsborg förlorar borta mot Falkenberg på lördag, att Häcken inte hemmabesegra Östersund samma dag samt att Djurgården inte vinner derbyt mot AIK på söndagen i en match som har avspark 14.30 – tre timmar innan MFF går ut för att möta Sirius.

Malmö FF är storfavoriter att säkra titeln.

Men har stött på stora problem.

Jon Dahl Tomasson har drabbats av Covid-19, är isolerad och kan inte leda laget på söndag.

När Malmö FF i måndags mötte Helsingborgs IF i Skånederbyt ledde Tomasson laget. 

På onsdagen saknades Jon Dahl Tomasson när Malmö FF tränade och på torsdagen offentliggjorde klubben att huvudtränaren drabbats av Covid-19 samt att kommande träningar och matchen på söndag mot IK Sirius kommer att ledas av assisterande tränare Daniel Bäckström.

– På ett sätt är det typiskt för denna coronasäsong, där allt är annorlunda och utmaningarna har varit större än någonsin. Just därför är jag extra stolt över att vi tillsammans har tacklat en svår situation på ett väldigt bra sätt och att vi nu har gett oss själva möjligheten att säkra ligatiteln redan på söndag, säger Jon Dahl Tomasson.

Enligt Malmö FF:s hemsida har Jon Dahl Tomasson lindriga symtom.

Malmö FF har även tidigare i år drabbats av Covid-19 i verksamheten.

Den sista juni bekräftade klubbens vd Niclas Carlnén:

– Vi har bekräftade fall i organisationen. De är fullt ut hanterade enligt de riktlinjer och rekommendationer som råder från Folkhälsomyndigheten och sjukvården, sa Carlnén då.

I en intervju med SvenskaFans berättade mittbacken Anel Ahmedhodzic förra veckan att han drabbats av Coronaviruset redan i slutet av maj.expressen

Related posts

lämna en kommentar