Juniorkronornas match stoppas efter covidfall


Tanken var att Juniorkronorna skulle spela tre matcher mot Finland i Malmö. 

Men Finnkampen ställs in, avslöjade Aftonbladet under torsdagen. Förbundet bekräftade sedan nyheten och skriver att flera spelare testades positivt för coronaviruset vid ankomst till Malmö. Ingen av spelarna har dock uppvisat några synliga symptom. 

Men efter provsvaren tog förbundet att stoppa matcherna. 

”Har ett ansvar”

– Vi har ett ansvar gentemot spelare, ledare men också våra föreningar samt vårt gästande lag. Därför väljer vi tillsammans med Finlands ishockeyförbund att ta det här beslutet. Vi har gjort ett gediget jobb med testning och isolering av både spelare och ledare och utifrån det känns det skönt att vi har ett system och strukturer som fungerar och där vi upptäcker smitta i ett tidigt skede, säger Pär Ericson, utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande. expressen

Related posts

lämna en kommentar