Hur coronasäkra är Gävles krogar?


► Läs mer: Test: Så sköter sig Gävlekrogarna med corona-trängseln – vi tog en runda sista kvällen innan nya hårda nattklubbslagen

Hur bra tycker du att Gävles krogar är på att motverka trängsel under coronapandemin?

My Karlsson, 26 år, Gävle

– Vad jag upplevt hittills så tycker jag att de är rätt bra på att få folk att hålla avstånd. Men det märks att ju fullare folk blir, desto mer glömmer de corona. Konsekvenstänket zoomas ut. Själv är jag sällan ute eftersom jag har en sambo som tillhör riskgruppen. Men jag passerar många krogar på stan.

Penda Sabally, 30 år, Gävle

­– Jag tycker att det fungerar bra. De flesta håller avstånd och spritar händerna. Borden står inte heller så tätt. Vissa bord är överkryssade.

Andreas Clain, 40 år, Gävle

– Jag är inte ute så mycket på krogar, men en del lunchrestauranger. Där tycker jag att det har fungerat bra. Det är lagom avstånd mellan borden och ingen trängsel. Plus att det finns golvmarkeringar som visar var man ska stå.

Julia Qvarnström, 26 år, Gävle

– Jag har inte varit ute så mycket själv, men vad jag har sett så har det varit väldigt mycket folk. De flesta har varit bra på att markera upp köplatser och så, sedan om det hålls är en annan sak. Många krogar känner nog att de inte riktigt har kontroll över det. Alla gör sin del, men det kanske inte är tillräckligt ändå. Särskilt om folk börjar dricka lite grann så släpper man nog gärna på reglerna.

Jheni Younes, 30 år, Gävle

– Bra. Jag jobbar som Foodora-bud och när jag besöker restauranger i mitt arbete så har de markeringar överallt och kryss över vissa bord. Reglerna verkar följas på de flesta ställen. Folk tycks vara väldigt medvetna om vad som gäller.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar