Folk har tröttnat på alla fula byggnader


Vi ser dem alla, överallt står de grå betongsarkofagerna. Inte ens lite färg. Hur svårt skall det vara? Allt är lådmodernism. Hur smart är det att ha platta tak? Hur påverkas människor av denna extrema fulhet, både de som jobbar där och resten av befolkningen som skall se misären? Självklart mycket dåligt, alla  undersökningar visar på detta. Varför kan inte dessa byggnader se normalt vackra ut? Vad är det med skottgluggar till fönster och andra absurditeter? Varför kan inte husen få ha en fönsterkarm ens?

Varför skulle inte byggnader där människor vistas merparten  av sina liv vara vackra? Och hur är det med idrottsbyggnader? Ishallar inte minst. Det borde vara obligatoriskt att åtminstone måla om de gråa betongelementen. Skulle ni själva vilja ha en betongsarkofag i stil lådmodernism till granne?

Nu lyckas man dessutom göra extremt fula byggnader av trä; så kallad träbrutalism med obehandlat trä, för att senare bli grått och därmed likna betong. Hur kommer det se ut om 20 år tror ni, grådaskigt värre! Gärna blandat med lite extremt ful dagismodernism. (Googla gärna på orden så får ni se). Allt detta gäller ju även bostadshus som nu börjar bli genant tydligt.

Sammanfattningsvis; folk är förbannat trötta på förfulningen som sker!

Vart är skönheten?arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar