FC Rosengårds målvakt Zecira Musovic tror på Göteborg


Höstraset svider fortfarande.

0-0 mot Umeå på Malmö IP, 2-2 i Linköping, 1-2-förlust hemma mot Kristianstad och 1-1 i Vittsjö.

Fyra matcher förstörde Rosengårds dröm om att försvara guldet. Nu, med två matcher kvar i damallsvenskan, är Kopparbergs/Göteborg FC i pole position med fyra poängs försprång till Malmölaget.

– Vi har en tuff månad bakom oss. Vi vann inte matcherna vi ville vinna. Trots delvis bra prestationer fick vi inte ut det vi önskade, säger Zecira Musovic.

Även om det fortfarande finns en liten möjlighet för FCR att komma ikapp, och spurta förbi på upploppet, väljer landslagsmålvakten att lägga energin på ett helt annat plan. 

– Vi fokuserar på vårt eget. Vi är taggade på att avsluta med bra resultat. Det finns en otrolig revanschlust i hela gruppen. Vi vill prestera och visa ”hallå, vi kan bättre än så här”.

Förklaringen till Rosengårds missar

Musovic räknar inte med hjälp av Linköping på lördag.

– Göteborg sitter i förarsätet. De kommer säkert att göra bra resultat och jag tror Göteborg tar SM-guld. Samtidigt tror jag att vi vinner våra matcher. Om någon snubblar finns vi där bakom.

Vad hände när ni tappade greppet?

– En jäkla bra fråga. Jag är en person som funderar mycket och vill finna lösningar. Tyvärr har jag inget bra svar på varför det blev som det blev, säger Musovic.

– Man kan skylla på corona och landslagsuppehåll. Men liknande anledningar har vi stått inför tidigare. Det är inte första gången vi har flera spelare som kommer hem från landslagsuppdrag i olika länder. Det är ingen godtagbar anledning till missarna.

– Klart det är frustrerande att inte vinna när vi har ett sånt här bra lag med så bra spelare. Om någon är sliten finns alltid andra som kan gå in och prestera.

– Vi är så bra att vi ska slå alla i den här ligan, menar Zecira Musovic som fick sitt stora genombrott efter en magisk insats mot tyska mästarlaget Wolfsburg i Champions League 2015.

Har ni analyserat dippen?

– Vi hanterar situationen som tidigare. Vi gör matchanalyser, där vi ser på det som är bra och det som är mindre bra. Vi kollar på nästa uppgift och vad vi kan göra bättre i nästa match.

– Efter varje match har vi varit väldigt sugna på att gå in och göra det bättre. Hade vi grävt ner oss i allt som var dåligt, och inte gick vår väg, tror jag att vi hade presterat ännu sämre.

Zecira Musovic bättre än någonsin

Hur ser du på din egen säsong?

– Jag har tagit kliv framåt. Och gjort min bästa säsong någonsin, både tränings- och matchmässigt. Trots uteblivna resultat på slutet är jag otroligt motiverad. Jag är så jäkla taggad att tillbringa ännu mer tid på planen för att bli ännu bättre. Kanske är det de uteblivna resultaten i oktober som driver mig, säger Zecira Musovic.

Landslaget?

– Tyvärr fick jag inte förtroendet i de två senaste matcherna. Det är samma där, går jag ner i min motivation och sänker målsättningen på grund av enstaka matcher hade jag varit helt körd.

– Men självklart, jag kan inte blunda för att det var tufft att inte få spela, säger målvakten.

Hur har pandemin påverkat säsongen?

– Det är kanske enklare att analysera efter säsongen när man har helhetsbilden. Jag tror absolut att det påverkat samtliga lag i damallsvenskan. Det syns på vissa resultat och prestationer, säger målvakten.

– Vi kämpade mycket i början innan vi fick saker på plats. Som elitidrottare vill man ha kontroll över situationen. Det var svårt i början, vi hade en lång period utan att spela matcher. Ingen visste när ligan skulle dra igång och hur det skulle se ut.

– Det tog stor mental kraft i början. Den kraften hade man behövt ha med sig hela säsongen.

Zecira Musovic säger att hon inte haft sjukdomssymtom under pandemin.

– Tack och lov har jag klarat mig. Min familj hemma i Helsingborg har också klarat sig. Det är det viktigaste. Men det är en konstig värld vi lever i. Allt är som en tickande bomb.expressen

Related posts

lämna en kommentar