Caroline Segers framtidsplaner mot OS 2021 och EM 2022


208 landskamper, OS-silver (2016), dubbla VM-brons (2011 och 2019), tre SM-guld – meritlistan kan göras hur lång som helst.

Det är inget som mättar Caroline Seger. Hon är lika hungrig som för tio år sedan och alla testvärden ligger på samma nivå som i 20-årsåldern.

– Jag har inte förändrats jättemycket. Min fysik, rent löpmässigt, är en styrka jag haft i alla år, säger mittfältsstrategen.

Hösten 2019 var hon hjärnan bakom FC Rosengårds elfte SM-tecken och självklar festledare på guldpartajet i Malmö.

FCR var på väg mot en repris när drömmen i princip grusades.

– Det gick snabbt i oktober. Vi var etta, sedan tappade vi mycket. Det är tråkigt när man känner att man har allt, sedan spelar man bort det.

– Vi har själv satt oss i den här situationen, säger Caroline Seger och konstaterar samtidigt att ”Göteborg har två chanser att ta hem det”.

Det räcker inte att Rosengård gör jobbet och avslutar med segrar mot Piteå (borta) och Växjö (hemma). Det krävs att Göteborg går bort sig mot Linköping (borta) och Vittsjö (hemma).

Caroline Seger skrev på nytt kontrakt

Caroline Seger är i toppform och var regissör bakom den blågula 2-0-triumfen mot Island i förra veckan. Tre poäng som tog Sverige till EM.

– Det har känts bra hela året. Jag har fortsatt på samma väg som jag avslutade förra säsongen. Jag spelar bra fotboll och känner mig fysiskt bra. Det är skönt, säger landslagsprofilen – och tillägger:

– Inget som kommer gratis, det ligger mycket jobb bakom.

Efter guldfirandet i fjor förlängde Seger med Rosengård. Hon signerade ett rakt 3-årskontrakt.

När ser du slutet på karriären?

– Nej. Som sagt, allt känns väldigt bra. Om man ser slutet tror jag det är en känsla som växer fram av sig själv. Den dagen man känner det, är det nog ganska tydligt. Då är det dags att lägga av. Men jag har inte dom tankarna än.

Caroline Seger medger dock att ”man måste ta ett år i taget”.

– När man var 20 år tittade man längre fram. Nu blir det år för år. Det är viktigt att utvärdera efter varje säsong. Känner jag att motivationen är där, och jag kan bidra, är fotboll fortfarande det absolut roligaste jag kan göra.

FC Rosengårds Europasatsning

Hon håller i taktpinnen – både i Rosengård och i landslaget.

– Jag får ofta frågan om min ålder. Ibland stirrar man sig blind på att jag har 35 år i bagaget i stället för att se vad jag presterar. Det är lätt att folk tittar åt det hållet. För mig är det snarare tvärtom. 

– Jag kan prestera trots att jag gått över 30-strecket. Det tyder på att jag har mycket erfarenhet och rutin. Kroppen känns bra och jag använder mitt huvud i många lägen. Och jag tycker det är jätteroligt att spela fotboll, säger Seger.

Vad ska Rosengård göra för att komma tillbaka och bli Nr 1 i Sverige?

– Först och främst måste vi se vad som händer när damallsvenskan är avslutad. Allt är möjligt i fotboll. Kanske man står där som vinnare – då känns det inte bra att redan ha pratat om allt annat som måste göras.

– Men, man kan säga så här. Rosengård är en klubb som alltid vill framåt och vi vill vara med i Europa. Självklart måste vi analysera efter säsongen. Det handlar om att komma tillbaka för att bygga allt bättre och större. Det finns en hunger, både från klubben och från oss spelare. Jag är inte orolig.

Caroline Segers dröm om OS

Caroline Seger är ett givet bollplank när FCR-ledningen lägger planen för 2021.

– Jag finns här hela tiden. Med tanke på all erfarenhet och rutin hjälper jag till så mycket jag bara kan. Vill de rådfråga, eller ha min hjälp, är det självklart att jag hjälper till. 

Landslaget, då?

– Jag känner samma som i klubblaget. Så länge jag har motivationen och levererar vill jag fortsätta att spela. Det var otroligt kul att vi tog oss till ännu ett mästerskap. Och nästa år väntar OS. 

Tror du att OS går att genomföra?

– Jättesvårt att sia om framtiden med tanke på vad som händer med pandemin. Men man har ju sagt att OS ska genomföras oavsett om det blir med eller utan publik.expressen

Related posts

lämna en kommentar