Caroline Hedwall i slagläge – jagar första segern på två år


Det har gått två år sedan Caroline Hedwall vann Lacoste Open de France.
Men efter två händelserika rundor har hon på nytt siktet inställt på seger.
– Jag är i en bra position inför avgörandet, säger hon till tourens hemsida.

Foto: TT

Det stora genombrottet kom i Solheim Cup 2013 när Caroline Hedwall med fem matchsegrar ledde Europa till lagets första triumf någonsin på amerikansk mark.
Efter den uppvisningen var det många som räknade med att Barsebäcksgolfaren skulle dominera damgolfen under en överskådlig framtid.

LÄS MER: Caroline Hedwall om den långa vägen tillbaka

Bogeyfri andra rundan

Men istället skulle skador komma att störa Hedwall som när hon vann i Frankrike 2018 tog sin första Europatourtitel på sex år.
Men nu går hon alltså för seger igen.
Även om puttarna inte riktigt trillade i gick hon den andra rundan av Dubai Moonlight Classic utan att göra en enda bogey och skrev efteråt på sitt scorekort för 70 slag.

Hon såg därmed till att behålla den ledning som hon skaffat sig genom att gå hela sju under på onsdagen, en runda som dessutom innehöll en hole-in-one.

Hedwall är ett slag före Englands Meghan MacLaren, men storstjärnan Lydia Ko och flera spelare har fortfarande inte spelat sin andra runda. De ska spela kvällsgolf under strålkastarljus.

Laddar upp med att plugga

Nu väntar en uppladdning för Hedwall som de flesta kanske inte känner till.
Solheim Cup-stjärnan preppar för seger och en jakt på nästan 2,5 miljoner svenska kronor med studier på hotellrummet.
– Jag studerar kriminologi och kämpar för att ta min examen, det är faktiskt ganska skönt att ha något annat att fokusera på när man är tillbaka på hotellrummet.
– Det kan ibland vara lite stressigt eftersom 100 procent av kursen görs på distans, säger Hedwall som har en uppsatts med deadline under finaldagen.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

 

expressen

Related posts

lämna en kommentar