Alexander Isak mållös och utbytt mot AZ Alkmaar i Europa League


Alexander Isak startade mot Napoli förra veckan och fick på nytt chansen i Europa League under torsdagskvällen när Real Sociedad tog emot AZ Alkmaar.

Hemmalaget tryckte tillbaka de nederländska motståndarna under den första halvleken utan att hitta nätet men det såg ut som att ett första mål skulle komma i slutet av halvleken.

Vänsterbacken Nacho Monreal spelade då in bollen i straffområdet mot Alexander Isak som rusade på den bortre stolpen.

Isak hade bara behövt slå in bollen om det inte vore för hans lagkamrat Portu. Spanjoren kastade sig fram mot bollen och glidtacklade den utan målet till Alexander Isaks frustration.

– Det är en medspelare som touchar den precis framför och förstör läget för Isak, utbrister kommentatorn Jonas Dahlquist i Dplay.

Alexander Isak blåstes på målchansen

Nacho Monreal gestikulerade mot sina lagkamrater som han tyckte borde ha kommunicerat med varandra.

– Han kastar sig och når den med dobbarna, säger experten Jon Persson.

– Det är det som förhindrar Isak från att enkelt raka in den där i mål. Man kan inte lasta Portu heller, han har naturligtvis inte koll på Isak som är bakom där. Han måste gå för den där passningen.

Portu tog revanch på sig själv när han satte 1-0 i den andra halveleken men Alexander Isak byttes ut efter en timmes spel. Samtidigt byttes även Jesper Karlsson ut för AZ Alkmaar.

En svensk som haft bättre lycka under kvällen är Mikael Ishak som gjort två mål för sitt Lech Poznan i det polska lagets match mot Standard Liege.expressen

Related posts

lämna en kommentar