musik från järnvägens guldålder i Storviks stationshus


Tänk om hon hade vetat.

Tänk om den legendariska hotellentreprenören Wilhelmina Skogh hade vetat att “om över hundra år kommer folk att sitta i detta stationshus och lyssna till sånger till min ära.” Det är något dramatiskt i den tanken, som ett litet hopp om evigheten.

På torsdagskvällen utlovar Storviks Wilhelminasällskap “en romantisk sångafton i Wilhelmina Skoghs anda med sånger från slutet av 1800-talet”. Kantor mm Åsa Larsson framträder, liksom Gerd Berglund och Raul Wiberg.

Detta är det första i en serie om femton arrangemang, som planeras långt in i 2021.

Storviks fantastiska stationshus är alltid mer eller mindre hotat, och grejer som dessa kan både visa upp byggnaden och ge viktiga tillskott i kassan.

På grund av pandemi endast förköp, genom sällskapets Marit Snaar.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar