Michael Schumacher: Vännen har träffat F1-legendaren: ”Tittar på tv tillsammans”


Sedan Michael Schumachers allvarliga skidolycka vintern 2013 är det väldigt få personer som har träffat den legendariske formel 1-föraren. Familjen har givetvis varit nära honom, precis som hans läkare. 

Och så Jean Todt. 

Ferraris förre stallchef blev nära vän till Schumacher under deras gemensamma tid hos Ferrari och har under åren sedan olyckan varit den som pratat mest öppet om Schumacher. 

”Jag och Michael Schumacher tittar på tv tillsammans”

Så sent som i somras berättade Todt om ett besök hemma hos familjen Schumacher.

– Jag träffade Michael förra veckan. Han kämpar på. Jag hoppas att hela världen får se honom igen. Det är vad han och hans familj har för målsättning. 

Och nu säger 74-åringen i en intervju med nederländska De Telegraaf att han och Schumacher träffas ofta. 

– Hans kamp pågår fortfarande. Han kämpar tillsammans med sin familj och sina läkare. Jag träffar Michael regelbundet och vi tittar på tv tillsammans, säger Todt till tidningen. 

Vill inte svara på frågan om sonen

Michaels son, Mick Schumacher, gör just nu succé i formel 2-serien som han leder klart. Det har spekulerats länge i att han ska få F1-debutera den här säsongen på träning, men än så länge har det inte blivit av. 

Men klart är att flera F1-stall slåss om att få in Schumacher till nästa säsong. Alfa Romeo (före detta Sauber, där Marcus Ericsson körde) sägs vara intresserat, precis som Haas. 

Todt får frågan av De Telegraaf om hur Michael tar del av sin sons framfart, men det vill han inte svara på. 

– Om han kommer att uppleva framgångarna med sin son Mick? Jag tänker inte prata om det. Jag vill inte gå i detalj eftersom det är privat, säger Todt. 

TV: Zlatan avgör för Milanexpressen

Related posts

lämna en kommentar