Jadon Sancho kan säljas till Manchester United erkänner Hans-Joachim Watzke


Under hela sommaren jagades Borussia Dortmunds 20-årige stjärna Jadon Sancho av Manchester United. Trots att den engelska klubben sades vara villig att betala över en miljard kronor blev det ingen affär när man inte lyckades komma med ett tillräckligt bra bud innan den 10 augusti – vilket var Borussia Dortmunds deadline.

Den tyska klubbens vd Hans-Joachim Watzke medger dock att Borussia Dortmund kommer behöva sälja sin stjärna. Det finns en gräns när det inte går att behålla Sancho längre.

– Vid en viss tidpunkt passerar man en gräns för vad man kan svara upp mot. Man kan se det i München just nu med David Alaba som ett exempel, säger Watzke till SportBild enligt Mirror.

Borussia Dortmund kan sälja Sancho

Watzke syftar på att David Alaba ser ut att lämna Bayern München gratis nästa sommar eftersom hans kontrakt går ut då.

– Vi kunde ha gjort en stor och värdefull transfer den här sommaren, det är välkänt. Men vi är glada att det inte gick så långt, säger Watzke.

Jadon Sancho har kontrakt med Borussia Dortmund fram till sommaren 2023 men Watzke säger att de ekonomiska problemen som följer med coronapandemin kan tvinga klubben att få in pengar genom en försäljning.

– Självklart kommer vi genomföra övergångar igen i framtiden eftersom covid gör att vi backar. Även de största klubbarna känner effekten av pandemin, oavsett om det är Bayern München, Barcelona eller Real Madrid.

LÄS MER: United stenhårda krav – i jakten på Sancho
LÄS MER: Uniteds drömvärvning nu på väg att spricka
LÄS MER: United vill göra klart med Sancho i veckanexpressen

Related posts

lämna en kommentar