Handels varslar om strejk – varuhus i Gävle påverkas


Orsaken till strejkvarslet är att arbetsgivarorganisationen Svensk Handel och fackförbundet Handels inte kommit överens om ett nytt avtal för anställda i privata butiker, lager och e-handel.

Handels varslar om strejk från den 13 november.

“Nu varslar vi om strejk för jämställdheten. Den här striden tar vi för att alla som jobbar inom handeln ska få samma löneökningar som anställda i andra branscher. Även de med lägst lön. Det handlar om rättvisa och lika villkor. Det handlar om att man ska kunna leva på sin lön och få ersättning för det jobb man utför. Även i en pandemi”, säger Linda Palmetzhofer, förbundsordförande för Handels i ett pressmeddelande.

Cirka 5 000 anställda och 22 företag berörs av Handels varsel om strejk och ett av dem är varuhuset Biltema på Ingenjörsgatan i Gävle.

Svensk Handel menar att varslet om strejk ansvarslöst.

“Att ta till konfliktvapnet mitt i en allvarlig kris med osäker framtid är djupt oansvarigt. Dessutom är nivån på märket bekymmersamt hög, många handelsföretag kommer att ha extremt svårt att bära dessa kostnadsökningar i den kris som handeln befinner sig i”, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel i ett pressmeddelande.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar