Förre NHL-busen vill boxas mot Mike Tyson


Den 28 november ska Tyson göra comeback och möta en annan gammal mästare, 51-årige Roy Jones Jr, i en uppvisningsmatch.

Tyson har väckt stor uppmärksamhet inför den kommande matchen.

Dels för en tv-intervju i England, då han gav ett förvirrat intryck, vilket ledde till starka reaktioner och oro för hans hälsa på sociala medier.   

Men sedan har det läckt ut träningsbilder och då har Tyson sett både piggare och farligare ut. Som gjort att två andra gamla mästare – Shannon Briggs och George Foreman – har hyllat Tyson.

– Jag är imponerad av Tysons fysik, sa Foreman nyligen.

”Det blir tuffare än att spela i AIK”

En annan som sedan länge är imponerad av Mike Tyson är förre NHL-busen Georges Laraque.

– Jag har utmanat Tyson på match. Och ja, haha, det blir tuffare än att spela i AIK, säger Georges Laraque till SportExpressen.

Mike Tyson vann 50 matcher, varav 44 på knockout, under sin aktiva karriär som boxare. Han vann tolv titelmatcher och var mästare i drygt fem år.

Tyson är ”bara” 178 cm lång, men väger runt 100 kilo och har fajtats i hela sitt liv.

Geoorge Laraque var hockeyspelare i NHL i 13 år.

Men han han har fajtats han också. Många gånger. 

Siffrorna imponerar nog till och med på Mike Tyson,

Georges Laraque är 191 cm lång, väger 126 kilo och samlade på sig 1126 utvisningsminuter i NHL, där han under flera år var en av ligans mest fruktade slagskämpar. 

”Hade en underbar tid i AIK”

Laraque spelade sin sista NHL-match våren 2010, men gjorde också ett gästspel med AIK i division 1 under NHL-lockouten 2004/05, då han och Mattias Norström var med och spelade upp AIK i allsvenskan igen.

Georges Laraque har tidigare berättat för SportExpressen om den tiden: 

– Jag vet att AIK fick skit för att man tog in en NHL-buse. Men jag ville bara spela ishockey och ha kul. Och blev direkt kär i laget och fansen. Vilken publik! Jag älskar Black Army och stämningen på AIK:s matcher. Publiken gav mig så mycket energi..

– Det var jobbigt i början. För första gången i mitt vuxna liv fick jag verkligen spela hockey och inte slåss och bara vara med några byten. Jag var i en toppkedja. Jag var ishockeyspelare på riktigt. Det var underbart.

Hyllar Foppa

Nu för tiden bor 44-åringen i Montreal i Kanada och jobbar bland annat som föreläsare om kost och träning. Han har skrivit en bok och har en egen radioshow,.

Men att boxas mot Mike Tyson?

– Tanken är en uppvisningsmatch i tre ronder. Så det är inte helt galet. Men det är klart, det är boxning och det är mot Mike Tyson. Det ska bli spännande.

Georges Laraque har tidigare hyllat Peter Forsberg som den tuffaste svensk han mött på isen.

– Jag har aldrig sett en spelare som är så stark med pucken. Om du tacklade Forsberg så hade han ändå pucken kvar på klubban. Och han blev aldrig rädd för någonting. Jag verkligen älskar hockeyspelaren Peter Forsberg.

Men finns det någon svensk som du tror hade klarat tre ronder mot Mike Tyson?

– Fredrik Oduya var en väldigt tuff spelare som verkligen kunde fajtas. Fredrik omkom tyvärr i en olycka för några år sedan, men det är en svensk som hade klarat tre ronder mot Tyson, säger Georges Laraque.

Fredrik är storebror till tvåfaldige Stanley Cup-mästaren Johnny Oduya. Fredrik spelade nio säsonger i Nordamerika, först i kanadensiska juniorligan och sedan i farmarligan. Han omkom i en trafikolycka sommaren 2011. 

 

LÄS MER: ”Alla var ju rädda för mig, jag älskade livet i Sverige”
LÄS MER: Tysons förvandling – nu 63 (!) kilo lättare
LÄS MER: Bilderna Tyson oroar: ”Smärtsamt att se på”expressen

Related posts

lämna en kommentar