Fick sparken – ställs nu mot förra klubben i bottenstriden | Ettan


I augusti fick Mattias Lindström lämna sitt uppdrag som tränare för Eskilsminne.

I början av oktober tog han sedan över bottenkonkurrenten Tvååker i samma serie.

Sedan dess har Tvååker fyra segrar, en oavgjord och endast en förlust i Ettan Södra och de senaste tre matcherna har inneburit tre raka segrar.

– Vi vill verkligen det här tillsammans, det märks tydligt att alla är helt inställda på vad som krävs. Sedan är det en del som kan bli bättre som att hitta jämnheten i en hel match. Samtidigt har vi en vinstsvit och det ska man inte underskatta i ett sådant här skede av säsongen, säger Lindström.

Segrarna till trots så är laget fortsatt indraget i bottenstriden och ligger elva i tabellen. På lördag väntar en viktig match kring strecket mot tabelltolvan – Eskilsminne.

– Härligt, jag brinner verkligen för den här matchen och jag kan tycka det är en härlig känsla att känna. Att man lever i vardagen, säger Lindström som alltså ställs mot den klubb han tränade tidigare under säsongen.

– Poängmässigt vet båda lagen hur viktig matchen är, och för mig är det en rolig match personligen. Jag har stor respekt för Eskilsminne som klubb och de har behandlat mig med respekt hela vägen, och jag vill verkligen göra likadant tillbaka.

Två ex-allsvenska spelare hjälper till 

Mattias Lindströms första tid i Tvååker har varit intensiv med många matcher och inte speciellt mycket tid till träning.

– Sex matcher på kort tid har det varit och ett enormt fokus på matcherna. Vi har inte hunnit med så mycket mer än förberedelse och analys, säger Lindström.

Till sin hjälp har han de tidigare allsvenska spelarna Tobias Hysén och Gustaf Andersson i ledarstaben.

– Gustaf är väldig viktig för mig i Tvååker. Han är med i mån av tid men är en väldigt stor del. Och jag tycker man märkte på spelarna att när ”Tobbe” kom in någon vecka efter mig fick de en kick och ännu mer energi. Han kommer in med en jäkla energi och kunskap, säger Mattias Lindström.

Tvååkerstränaren som inte vill ta åt sig alla ära för att laget plockat poäng den senaste tiden.

– Poängmässigt har det rullat på fint, men eftersom jag själv varit i en liknande situation nyligen vill jag också säga att det finns ett jobb bakom poängen som de tidigare tränarna Mårten (Lundqvist) och Goran (Ravnjakovic) lagt ned hela året som de inte får cred för. Det får vi inte glömma bort, säger Lindström.

Lördagens match mellan Eskilsminne och Tvååker inleds 16.00 och sänds på SportExpressen Play.

 

Tvååkers facit med Lindström som tränare

2 oktober: 2-2 mot Utsikten.

7 oktober: 3-0 mot Lund.

11 oktober: 0-2 mot Linköping.

17 oktober: 2-1 mot Skövde.

26 oktober: 4-3 mot Trollhättan.

31 oktober: 2-1 mot Motala.

Sandvikens Emil Bellander får en smäll mot huvudet.expressen

Related posts

lämna en kommentar