Allvarligt läge i länet – nu införs maxgräns för sällskap på restauranger och krogar


Maxgränsen på restauranger och krogar börjar gälla redan i dag.

– Antal personer som får umgås i ett sällskap på krogar och restauranger får från och med i dag vara maximalt åtta personer, sa statsministern Stefan Löfven på pressträffen.

Statsministern berättade även att råden skärps för Hallands, Örebro och Jönköpings län. Gemensamt för råden är att man ska avstå från fysisk kontakt med andra än den egna familjen och att man ska avstå från att vistas i inomhusmiljöer där det råder trängsel.

– Läget är mycket allvarligt. Det vi gör nu kommer att göra skillnad för hur och om vi ska fira lucia, det kommer göra skillnad för vilken typ av julfirande vi kan ha. Det finns indikationer på att antalet avlidna också kommer att öka. Den lilla respit vi fick i somras, den är över, säger Löfven.

Statsministern meddelade även att fler regioner kan få råden skärpta inom kort. I Gävleborg har vi tidigare berättat att kurvan för antalet insjuknande pekar spikrakt uppåt.

– Vi måste hjälpas åt att bromsa det här, sa tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Kaarme till tidningen förra veckan.

Se en repris av pressträffen från Expressen TV här:arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar