Agneta Lundgren (C) hetsade mot polis och hans sambo


I våras tog C-politikern Agneta Lundgren ställning mot en polis och hans sambo vid bråk i Gårdskär. Ett agerande som gjorde att hon försvann från politiken. Nu är hon tillbaka i kommunfullmäktige.

– Det hon gjorde var inte bra, men hon är fortfarande en bra politiker, säger Gunn Johansson, kretsordförande för Centerpartiet i Älvkarleby kommun.

Tillsammans med andra i Gårdskär hetsade Agneta Lundgren mot polismannen och hans sambo. Hon pekade finger mot polisens sambo och skrev i en lokal Facebook-grupp att det kanske var bäst om de flyttade därifrån.

Händelsen och efterspelet med verbala attacker mot Agneta Lundgren gjorde att hon försvann från politiken. Gun Johansson säger att partikamraten frivilligt tog ett steg tillbaka på obestämd tid.

– Hon har aldrig varit avstängd. I samråd tog vi ett beslut att hon skulle ta en paus tills det här lagt sig. Det gjorde hon och nu är hon tillbaka i politiken. Det är liksom klart, säger Gunn Johansson.

Vilka är vi, är det styrelsen?

– Nej det är alla våra medlemmar i Älvkarleby.

Gunn Johansson säger att Agneta Lundgren varit borta från sina politiska uppdrag från sommaren tills efter första mötet i kommunfullmäktige som var i slutet av september.

Om det nu finns folk som tycker att hon varit borta för kort tid, vad har du att säga till dem i så fall?

– Jag har inga kommentarer på tidsaspekten. Det fick hon själv känna efter.

Vad tänker du om att en av era förtroendevalda beter sig på det sättet?

– Det var olyckligt. Redan i juli sa jag att hennes förtroende är skadat och att hon kommer att ta en paus från sin förtroendeuppdrag.

Vad har du för garantier att hon inte ska göra så där igen?

– Jag tror inte att det händer igen, absolut inte.

Hur mycket tror du att det här påverkar förtroendet för Centerpartiet i Älvkarleby?

– Det som har hänt har hänt, så får resultatet visa sig vid val i framtidenarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar