Lars Lagerbäck rasar efter läckan: ”Amatörer”


Efter Norges förlust i EM-playoffen mot Serbien briserade ett storbråk ut mellan förbundskaptenen Lars Lagerbäck och anfallaren Alexander Sörloth. 

Norska VG publicerade vittnesmål inifrån ett spelarmöte där Sörloth ska ha varit kritisk mot lagets spelstil och uppställning i matchen mot Serbien, vilket fick Lagerbäck att tända till.

– Hur vågar du, som missade ett öppet mål mot Cypern för två år sedan säga något, ska Lagerbäck ha sagt.

Efter en het ordväxling fick lagkaptenen Stefan Johansen kliva in och avsluta diskussionen:

– Jag var chockad. Jag har aldrig upplevt något liknande tidigare, sa en uppgiftlämnare till VG.

Bråket fick stor uppmärksamhet i Norge och tvingade Lars Lagerbäck till att skicka ut en ursäkt. 

”Tappade tålamodet”

– Jag tappade tyvärr tålamodet. Jag beklagar mitt ordval som kom efter en lång och het diskussion i ett försök att få Alexander att förstå att han måste anpassa sig till hur laget spelar, skrev svensken i ett pressmeddelande där även Sörloth bad om ursäkt.

Men saken är inte helt utagerad. Under måndagen tog Lars Lagerbäck ut truppen till vänskapsmatchen mot Israel och Nations League-mötena med Rumänien och Österrike i november.

Då skickade svensken en hård passning till personerna som läckte ut uppgifterna om bråket.

– Landslaget är enligt mig till för professionella spelare. Personer som läcker saker är inte bra för laget, de kallar jag för amatörer. Det stör den elitkultur du vill skapa. Det är definitivt inte bra, säger Lagerbäck enligt VG.

– Jag har pratat med flera spelare om detta och det är väldigt frustrerande. Jag tror att VG:s artikel har stört säkerheten i den miljö vi försökt bygga upp, fortsätter han.

Signerat Strömberg: ”Hans betydelse för Milan är overklig”expressen

Related posts

lämna en kommentar