Ingen gymnasiemässa för niondeklassarna i år – det händer istället


– Det känns jättespännande och roligt med en livesändning, säger Maria Helgesson, projektsamordnare på Utbildning Gävle.

Att välja gymnasieprogram är sällan busenkelt och många är frågorna som behöver svar. I Gävle arrangeras vanligtvis en gymnasiemässa vid den här tiden på året. Där brukar både kommunala och fristående skolor i Gävle och Sandviken berätta om vilka program de har, hur det funkar att gå i gymnasiet och svara på andra frågor som eleverna och deras föräldrar kan tänkas ha. I fjol bussades alla elever till mässan på Monitor ERP Arena men i år stökar pandemin till det. Därför blir det en digital sammankomst istället som eleverna deltar i via sitt eget klassrum. Vid lunchtid på onsdagen avbryts ordinarie aktiviteter för en timmes webbsändning. Programledare är gymnasieläraren och idrottsprofilen Filip Regnander som guidar eleverna. På programmet står bland annat intervjuer med gymnasielever som berättar om sin skolvardag, tips från studie-och yrkesvägledare och annan matnyttig information som kan fungera som vägledning inför valet.

– Vi vill avdramatisera gymnasievalet. Samtidigt vill vi poängtera hur viktigt det är att man väljer rätt program för sin egen skull och inte beroende på hur kompisarna tänker, säger Maria Helgesson.

I samband med sändningen kommer webbsidan ”Gymnasieval 2021” att lanseras för alla gymnasieskolor i Gävle och Sandviken.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar