Har du känt dig otrygg i Gävle någon gång?


Läs mer: Här är Gävles farligaste gata – se hur det ser ut där du bor

Har du känt dig otrygg i Gävle någon gång?

Ing-Marie Eriksson, 78 år, Söder i Gävle

– Nej. Jag förstår att man kan vara rädd eftersom det händer så mycket, men jag är själv inte ute så sent på kvällen. Och om jag går ut så går jag med min man och hund så då känner jag mig trygg ändå. Jag har aldrig råkat illa ut.

Marvin Brunner, 15 år, Ljusdal

– Ja, en gång på tågstationen. Då var det folk som började ställa frågor och ville låna min telefon och sådant där. Det var många som gick emot mig, men jag sa ifrån. Jag pluggar här i Gävle och skulle åka hem med tåget så det var mitt på dagen, strax före tvåtiden. Men annars känner jag mig ganska trygg.

Mona Winblad, 63 år, Furuvik

– Nej, det har jag inte gjort. Jag är så sällan inne i Gävle. Jag bor i Furuvik och där känner jag mig trygg. Jag har aldrig råkat ut för något.

Atef Ben, 36 år, Brynäs

– Nej, inte alls. Jag kan skydda mig. Jag tränar och vet att jag är stark. Det enda som kanske är farligt för mig är om någon skulle hota mig med pistol. Men jag har aldrig råkat ut för något. Folk visar respekt. Många känner kanske igen mig i mitt jobb som tågvärd.

Stina Berglund, 39 år, Hemlingby

– Ja, det har jag gjort. Men jag kan inte komma ihåg när. Inte i närtid i alla fall. Jag känner mig inte rädd när jag är ute sent.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar