Frida Karlssons svar – efter Therese Johaugs hyllning


Förra säsongen avslutades med att Frida Karlsson knäckte Therese Johaug på tremilen i Holmenkollen. Och inför den nya säsongen handlar så klart mycket av snacket om Karlsson och Johaug.

Är det nu tronskiftet kommer? Eller blir det ännu en säsong där norskan radar upp segrar?

Ska vi tro Therese Johaug själv blir det i alla fall svensk seger i premiären i Finland sista helgen i november.

– Nu får jag passa på att lägga över lite press på Frida, säger Johaug i en intervju med Dagbladet.

– I fjol fick jag kritik för att jag var för snäll mot dem och tog hand om dem. Därför säger jag nu: Frida vinner i Kuusamo.

Fridas svar till Johaug

Frida Karlsson blir dock inte särskilt stressad av det uttalandet.

– Det är väl kul om Therese Johaug tror på mig, det kan jag ju bara tacka för. Nä, men vem ska jag passa vidare till då? Det är kul, jag är laddad för säsongspremiären, säger Karlsson till SVT.

Hon erkänner samtidigt att segern i Holmenkollen betydde väldigt mycket för henne.

– Den var viktigt för mig, dels var det väldigt motiverande att få den pricken över i:et på säsongen. Och att ta med sig det in i träningsåret har hjälpt mig mycket i sommar och höst. Det är också viktigt om man tänker mentalt, det var lite av en barriär som jag krossade där. Det är viktigt att veta att när jag har en riktigt bra dag så kan jag stå överst på prispallen.

Therese Johaug jagas inte bara av Frida Karlsson den här säsongen. Även Ebba Andersson, som radade upp pallplatser i världscupen förra säsongen, väntas vara med och slåss om segrarna.

Och Johaug är medveten om att det kan bli ett tronskifte inom kort.

– Jag vet att jag är i en ålder där jag inte kan ta stora steg i utvecklingen, medan både Frida och Ebba är i en ålder där man tar stora steg och utvecklas. Men det tycker jag bara är bra. Det är positivt med konkurrens, förklarade Johaug i en intervju med SportExpressen tidigare i höstas.

 

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – allt du behöver veta  

Allt du behöver veta – Skidsnack-gänget guidar dig rätt inför premiärenexpressen

Related posts

lämna en kommentar