Det händer tisdag 3 november: Författarsamtal, sagostund med mera


ARRANGEMANG

GÄVLE

Författarsamtal: Natalie Gerami. Natalie Gerami har arbetat med mänskliga rättigheter för bland annat Läkare utan gränser och ECPAT, en organisation som arbetar mot barnsexhandel. 2014 debuterade hon med boken ”Uppdrag Sudan min tid med Läkare utan gränser”, om hennes upplevelser som ung kvinna i en mansdominerad kultur. 2016 kom ”Tysta rop barns berättelser om sexhandel”. Möt henne i ett samtal med bibliotekarie Daniel Gustavsson. Max 50 personer. Max två biljetter per person. Biljetter hämtas på Stadsbiblioteket. Först till kvarn. Stadsbiblioteket, Kafé Edbom kl. 19.

Sagostund: med Gun på Andersbergs Familjecentral. Litteraturpedagog Gun läser en spännande bok för barn 0-18 månader och deras föräldrar. Begränsat antal platser. Andersbergs Familjecentral kl. 10.

Mariakyrkan i Sätra: Kl. 18:30-20:30 Trivselkören. För dig som vill sjunga, men är ovan eller aldrig har sjungit i kör tidigare. Repertoaren är blandad med visor, populära och kyrkliga sånger.

Sånger till Kaffet: Kl. 14.00 Frälsningsarmén Gävle, Waldenströmsgatan 8.

Promenad: kl 10:45 Samling utanför Hemlingby kyrka och håller säkert avstånd mellan varandra. Efteråt serveras kaffe utomhus av kyrkans personal.

SANDVIKEN

Boktips: Folkbiblioteket, Kulturcentrum Sandviken kl. 8 (insläpp 7.45). Gomorron Amerika! Starta dagen med boktips! Samtidigt som USA går till valurnorna djupdyker vi i den amerikanska litteraturen och i böcker om det stora landet i väst. Gratis biljett finns att hämta fr o m 20 oktober i Kulturcentrums reception eller på webben https://event.webbiljett.se/sandvikenfh

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Föredrag: Svensk ull, en extraordinär resurs. Ullförmedlingens grundare och Ullpoddens skapare Fia Söderberg berättar om en ny digital marknadsplats för svensk ull. Föredraget handlar också om den svenska ullens extraordinära egenskaper, villkor och trender. Arrangör Älvkarleby kommun. Biblioteket i Skutskär kl 18.

God man: Gillar du ordning och reda? Bli god man! Vi behöver dig. Tack vare dig får flera människor det som de har rätt till. Anmäl ditt intresse på uppsala.se/bligodman Vi bjuder då in dig till en informationsträff. Den är digital i höst på grund av coronapandemin.

TIERP/SÖDERFORS

Promenad: i Kyrkbyn kl 13 med samling vid Tierpsgården.

RADIO

Radio Gävle

102,7 MHz

09.00 – 11.00 Seniorradion med Karin Fagerlund och Marianne Minell. Seniordoktorn Lars Petterson. Vaccination mot bältros och om influensavaccineringen som startar den 3 november. Fd stadsarkitekten Gunnar Lidfeldt och Mariann Minell går på kvällsvandring bland mörka skulpturer i Gävle centrum och reflekterar över hur belysta skulpturer skulle kunna öka tryggheten i Gävle centrum. Karin Fagerlund har träffat älgjägaren Bo Pettersson. Människor jag mött Seniorradions medarbetare Lars Rosenblom berättar. Höstpremiär för Nyhetspanelen.

13.00 – 13.55 Radio Gävle Extra Den vackraste visan. Torgunn Jansson botaniserar i växternas värld, del 1.

16.00 – 18.00 Seniorradion med Karin Fagerlund och Marianne Minell (repris).

BIO

GÄVLE

Bio 7:an

18:30 Babyteeth

21:15 Huldra – Director’s Cut

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Länsmuseet: Tillfällig utställning: Sötvatten – en värld av liv, 19 september – 22 november. Glaciärer, älvar, bäckar, åar, våtmarker, sjöar, småvatten och tillfälliga vatten. En hisnade upptäcktsfärd både över och under vattenytan. Foton och filmer av Johan Hammar. Länsmuseet Gävleborg Södra Strandgatan 20. Öppettider: Tisdag – fredag 11-17. Lördag, söndag 12-16. Måndagar stängt. Fri entré!

Little Art Cakery: Ayesha Shariff (från Pakistan) är vår månadens konstnär på Little Art Cakery. Utställningen pågår till den 22 nov. Kl 12-17 lör och sön, kl 11-16 tis-fre.

Bomhus bibliotek: Fotograf Anna Nygren. Anna hittar ofta sina fotomotiv hemma i Älvkarleby. Även om hon promenerar samma vägar och stigar, hittar hon nya motiv. Ibland åker hon iväg till ett utflyktsmål, gärna en nedlagd industrimiljö, men också både gamla och moderna byggnadsverk av olika slag. Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider.

Galleri K: Staffan Westerlund visar måleri i Galleri K. Öppet lördag och söndag 12-15. tisdag till torsdag 12-17. Norra Kopparslagargatan 18.

Kulturhuset: Inger Häll visar Akvarellmålningar och Olja, Kulturhuset Gävle, Hamiltongatan 1. Pågår 21 oktober till 18 november. Öppettider: Må – Fr: 10 – 16, Lö: 10 – 21.

Länsmuseet: Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Konsthallen: Trettio tankar om grafik. Gävle Konstgrafiker 60-årsjubileum! Utställningen presenterar föreningens ca trettio medlemmar, ”Årets blad” genom åren, en gemensam installation och en prova på-verkstad. Fri entré!, Konsthallen (Vi tar ansvar och håller avstånd). Kl 12-17.

STORVIK

Storviks bibliotek: Gunilla Humble har startat ett projekt tillsammans med Järbo Hembygdsförening Från textiltmönster till digitalt fönster. Här ställer Gunilla ut några av de kjolsäckar från Ovansjö som hon har kopierat efter gamla orginal som finns på Hembygdsföreningarna i Järbo och Ovansjö och även från Nordiska Museet i Stockholm. På Storviks bibliotek 20 /10-6/11. Öppet: Tis 13-19, Ons-fre 10-15.

HOFORS

Galleri Boken: Ulrika Muller, Målningar. Galleri Boken Biblioteket Skolg 11. Utställningsperiod: 24/10 – 13/11. Max 5 besökare åt gången i galleriet. Öppet mån-ons kl. 10-18, fred kl. 10-18, med reservation för ändringar.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Biblioteket i Skutskär: Förskoleutställning. Kommunens förskolor ställer ut alster på temat Stina Wirséns bilderboksvärld. De har läst boken ”Vem finns” och andra böcker av Stina Wirsén. Ett samarbete mellan biblioteket och förskolan. Utställningen pågår till 14 november. Biblioteket i Skutskär kl 10-19.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar