AC Milan startar e-sportlaget Qlash


Svenske storstjärnan Zlatan Ibrahimovic har sedan tidigare gjort sitt intresse för e-sporter som Fifa och Fortnite väl känt. Bland annat har han investerat i e-sportbolag och streamat när han själv spelar på Twitch.

Nu gör även hans klubblag AC Milan en satsning på det snabbt växande fenomenet och värvar in två Fifa 21-spelare, meddelar klubben. Diego ”Crazy” Campagnani, som var världsetta på Playstation i Fifa 20, och Fabio ”Denuzzo” Denuzzo är klara för AC Milans lag.

”Viktigt steg”

Laget kommer heta AC Milan Qlash och samarbetar med italienska e-sportorganisationen Qlash för att på allvar ge sig in i e-sporten.

– Det här avtalet är ännu ett viktigt steg i klubbens modernisering och väg till innovation. Vi är säkra på att det blir en spännande och fantastisk erfarenhet, både för oss och våra fans världen över, säger Milans intäktschef Casper Stylsvig i ett pressmeddelande.

Lagets nya duo kommer delta i Eserie A under säsongen 2020-2021 såväl som de övriga officiella Fifa-turneringarna som kommer hållas framöver som Global Series samt Fifa Club World Cup.

AC Milan Qlash kommer också delta i mobilspelet Brawl Stars och dess världsmästerskap som hålls i slutet av november.expressen

Related posts

lämna en kommentar