Mattias Zachrisson tvingas avsluta handbollskarriären: ”Har kämpat och hoppats”


På meritlistan har Zachrisson bland annat OS- och EM-silver och två guld i klubblags-VM. Totalt har han hunnit spela 128 A-landskamper, men mötet med Österrike i juni förra året blev alltså den sista.

Samma sommar skadade han axeln på träning. Efter operationen har bakslagen varit många, och nu sätter skadan stopp för en fortsatt karriär.

– Både jag och de medicinska teamen i både klubb- och landslaget har gjort var vi har kunnat, men tyvärr är axelkulan helt förstörd och jag har fått förlika mig med tanken på att det spelarkarriären är över, säger 30-åringen i ett pressmeddelande.

”En stor tomhet”

Högersexan ser tillbaka på en framgångsrik karriär.

– En stor tomhet, även om jag förstått ett tag att det kommer att bli så här. Men också en stolthet över det jag har fått uppleva i Irsta, Eskilstuna Guif, Füchse Berlin och landslaget. En tacksamhet över alla jag fått spela med, för de ledare jag haft, för mina föräldrar som alltid har funnit där. Så klart hade jag hellre velat bestämma själv när jag ska sluta, men jag är ändå glad att jag fått så många år på så hög nivå.

Tv-tips: Sjuåringens dråpliga mål – det tursammaste någonsin?expressen

Related posts

lämna en kommentar