Gerard Pique och Neto med pinsam miss mot Alavés


”Barça” åkte på en tung förlust förra helgen mot ärkerivalen Real Madrid i El Clasico med 2-0. I veckan reste de sig och bortaslog Juventus med 2-0. 

Under lördagskvällen var det dags för ännu en bortamatch. Den här gången gästade de Alaves där en viss John Guidetti spelar. 

Barcelona rivstartade matchen och hade ett par jättechanser från Ansu Fati och Antoine Griezmann, men utan lycka. 

”Miss i kommunikationen”

Det brukar oftast straffa sig om man inte tar sina chanser, och precis så blev det.

I den 30:e matchminuten slarvade Barcelona-försvaret. Rutinerade Gerard Pique stod för en slarvig passning som målvakten Neto inte kunde hantera. Han försökte få undan bollen men Alaves-anfallaren Rioja González pressade och snodde åt sig bollen. Han rullade sedan enkelt bollen i öppet mål.

– Det är en jätteblunder av Barcelona. Neto ser dummast ut i den här situationen, men passningen är inte snäll. Det är en helt klar miss i kommunikationen, säger kommentatorn Adam Pinthorp i C More. 

I den andra halvleken stormade Barcelona mot en kvittering, som skulle komma. 

Antoine Griezmann kom fri och snyggt chippade in 1-1. Bortalaget spelade de sista 25 minuterna med en man mer efter att Jota fick sitt andra gula och blev därmed utvisad. Men 1-1 stod sig och innebar att Barcelona tappar två värdefulla poäng i jakten på Real Madrid, som toppar La Liga-tabellen. expressen

Related posts

lämna en kommentar