Det var ingen bluff – han imponerar stort


Under fjolåret startade Farlander Am tio gånger. Resultatet?

Ingen seger och lite mer än 60 000 kronor på kontot. Amatören Johan Svensson tog över träningen och därefter har framgångarna avlöst varandra.

– Farlander Am gör allt jag ber om och allt har gått som på räls. Han såg ut som en rugguggla när han kom och målet var att få honom till start. Det är en drömhäst att ha i stallet, säger Johan.

Dagens seger var ingen bluff. Eftersom Johan var avstängd fick Stefan Persson chansen. Attacken från fjärde par utvändigt varvet kom kvar och redan i sista sväng hade ett järngrepp kopplats på Ingo, som fått bestämma farten i ledningen.

Det var andra raka segern i travets elitserie och Farlander Am har sprungit in 700 000 kronor i år.

Och mer lär det bli.

Farlander Am är med i finalerna på Solvalla i slutet av månaden och blir att räkna med oavsett spår. 

Ola Karlsson driver ett litet stall, men formar sina hästar fantastiskt fint. I karriärens 22:a start åkte skorna av på Red Mile Brodde.

Jörgen Sjunnesson lämnade ingenting åt slumpen och höll uppe farten i ledningen. Segern blev säker och insatsen var stark.

I och med segern passerade Ola Karlsson miljonen inkört under säsongen.

Han tränar bara nio hästar men han har en förmåga att forma dessa till välmående travare. Red Mile Broddes intryck på travbanan var inget undantag och efter snabb start var han aldrig i fara.

– Ola har tjatat att vi ska köra barfota länge och nu var det läge. Det fungerade bra utan skor och han trampade till bra direkt, sa kusken Jörgen Sjunnesson.

Det har varit ovanligt händelserika veckor i Sverige. I torsdags bekräftade Svensk Travsport att stjärnhästen Propolusion varit nervsnittad.

Det är en åtgärdad som är förbjuden i Sverige och att ”Proppens” fantastiska resultat med mängder med storloppssegrar på svensk mark kommer att ogiltigförklaras.

Ägaren Stall Zet ska betala tillbaka 26 300 000 kronor och de hästar som varit efter Propulsion i loppet flyttas upp ett hack. 

Propulsion var först i mål i C.L. Müllers Memorial 2018. Nu går segern till Cyber Lane – som även vann årets upplaga i strålande stil. Cyber Lane flög till ledningen och sträckte på sig snyggt när Very Kronos – urtapper efter ett lopp utvändigt vinnaren – utmanade under slutvarvet.

Cyber Lane har bra facit på Jägersro och verkar bättre än någonsin. Trean i mål Moni Viking behövde förmodligen loppet och kommer vara vassare nästa gång.

Det var rejäl och annorlunda körning i några av V75-loppen. 

Favoriten Royce Rolls inledde omgången. Och Björn Goops häst svarade för en stark insats då han vandrade halva loppet utvändigt ledaren, men hade ändå kraft att stå emot till slut. Segertiden blev vassa 1.11,1 och Royce Rolls är under fin utveckling.

Det hade blivit en ny seger till Goop om inte Zap Di Girifalco galopperat på upploppet. Krafter fanns sparade men stilen var inte hundraprocentig.

Segern gick till Roger Malmqvists formtoppade Dragster, som vann säkert efter ett lopp i rygg på ledaren tillsammans med Erik Adielsson.expressen

Related posts

lämna en kommentar