Alliansens meningslösa fas-hitte-på-arrangemang var inte bättre


Kommentar till Lars Beckman: “Ockelbos hittepå-jobb undergräver arbetslinjen”

Det är beklämmande läsning när riksdagspolitikern Lars Beckman tillsammans med andra moderater kallar extratjänster för hittepå-jobb. Vi som minns några år tillbaka i tiden kommer ihåg alliansens olika fas-hitte-på arrangemang. Där människor till exempel fick använda tiden till att titta på filmer. Eller där tiden användes till att måla om möbler flera gånger, eller annan meningslös sysselsättning. Många hade inget att göra utan fick sitta av dagarna.

Mottagande arbetsplatser tjänade pengar på den ersättning som betalades för att ta emot arbetslösa. Men den arbetslöse fick som jag nämnt utföra hittepå-sysslor. Så kallade konsulter användes där den arbetslöse skulle komma underfund med varför man inte kunde få ett arbete. Gärna användes hokus pokus-metoder av människor som använde så kallade alternativa åtgärder. Till exempel drömtydning var en sådan.

Jag vet att flera som har en extratjänst gör en god, meningsfull insats. Vill inte på något vis påstå att extratjänster är absolut bra för alla men att som riksdagsman Lars Beckman med fler moderater totalt såga den är förödande.

Bidragslinjen kallas extratjänster av högern. Att få en dräglig ersättning är aldrig fel. Mat, hyra, förnödenheter behöver alla, och pengar till detta. Hur många är det inte bland de som bekänner sig till höger som förtjänar sitt levebröd på ett helt ärligt vis? Men det är det tabu att prata om. Att klappa sig själv på bröstet är typiskt ett höger-mantra. Lite som att spotta i motvind, det träffar dig själv. 

Hitte-på Larsarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar