Memmo är sajten som tar död på magin vänner emellan


Samtiden har ett jäkla sätt att kväva livet ur allt som en gång kunde vara lite speciellt. Jag har själv fått en hälsning från fantastiska Hoforssystrarna Gunnel och Maritta, i och för sig av min bästis som jobbar inom tv och har tillgång till succéduon ibland. Men ändå. Det var ett kanonögonblick. En alldeles suverän liten rolig video med två toktanter som var ämnad till mig och ingen annan. Man känner sig omtyckt, man känner sig speciell, någon man tycker om tänker på en och gör sig lite besvär för en.

Maritta Söderström finns numer på Memmo. För 90 spänn kan alla få en videohälsning från Ullared-profilen, det är just nu 10 procents rea. Och magin i exklusiva hälsningar är därmed som bortblåst. Nu för tiden behöver vänner knappt anstränga sig för att fira varandra.

Andra lokalprofiler som finns på Memmo är René Makondele (50 kr) och Ove Molin (150 kr). Sedan har vi Lars-Åke “Babsan” Wilhelmsson som du kan få en hälsning från för 400 kronor om du nöjer dig med Lars-Åke i egen hög person. Om du däremot vill ha Babsan-karaktären så behöver du betala det dubbla. Sedan har vi Gävlebördiga Regina Lund som tror att folk ska betala 1 000 kronor för en hälsning från henne. I och för sig kan jag gilla en människa som skattar sig själv högt men i det fallet blir det bara skamligt.

Som företag kan du dessutom betala en ännu saftigare summa för att valfri profilen ska tala gott om din produkt.

Jag andas ut när min sökning på Rolf Lassgård inte ger något resultat. Det här är förstås under Rolf Lassgårds värdighet.

Rolf Lassgård vet nog att en riktig, genuin kändishälsning är den som är gjord gratis av kändisen efter att ett kompisgäng bönat och bett och berättat om vilken fantastisk vän de har som ääälskar allt Rolf gör.

Att allt går att göra till en affärsidé gör mig lätt deprimerad. Är inget heligt?

Än mer deprimerad blir jag som fotbollsgalning när jag ser att Sven-Göran Eriksson finns att beställa för 500 kronor. Ett tag var han världens största fotbollstränare, italiensk mästare och sedan förbundskapten för England. Det är ungefär så stort det kan bli.

Men medan andra tränare som “Svennis” kamperade mot på sin tid fortfarande är högt ansedda, med gudfaderstatus i fotbollsvärlden, så är nu “Svennis” inte mer än ett sketet Memmo. Har en stjärna dalat så gränslöst fort någon gång?

Vilken fin gest står näst på tur att bli affärsidé?

Ska någon aktör kliva in som mellanhand när vänner hjälper varandra flytta? Kanske ska den som behöver flytthjälp behöva gå in på Flyttpizza.se och fylla i exakt hur många pizzor som ingår i flytten och sedan får vännerna avgöra om det är värt det? Flyttpizza.se tar 10 procent på varje pizza.

Veckans…

…riktigt konstiga:

Mannen som könsstympat pojkar med en lödpistol från Jula och tyckte att det var “inga konstigheter”. Höjd ribba för det uttrycket.

…glöm inte:

Att nominera till Årets Gävlebo och Sandvikebo. Det råder inte någon brist på människor som förtjänar att hyllas häromkring. Nominera gör du på arbetarbladet.se/nominera.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar