Hammarby tillbaka i damallsvenskan – efter två år i Elitettan


För bra precis ett år sedan, den 27 oktober, hade Hammarby chansen att ta steget upp till damallsvenskan i sista omgången av Elitettan men föll mot Uppsala och missade chansen.

Den här säsongen satsade föreningen vidare genom att behålla de flesta nyckelspelarna, värva in flera meriterade spelare och Pablo Piñones-Arce tog över som ny huvudtränare.

Och även om säsongen inleddes med en tung derbyförlust mot AIK har Hammarby imponerat.

Radat upp segrar

Inför lördagens omgång hade laget nio raka segrar i Elitettan och låg åtta poäng före Morön på tredje plats. AIK blev klart för uppflyttning redan förra helgen och nu följer Hammarby efter med två omgångar kvar att spela.

Morön var tvunget att vinna mot Bollstanäs för att hålla kampen om andraplatsen vid liv i lördagens första match, och det gjorde de också. Det mötet slutade 1-0.

Hammarby ställdes sedan mot Älvsjö på bortaplan och det var Bajen som tog tag i taktpinnen direkt. Carol Rodrigues nickade in 1-0 efter nio minuter, för att åtta minuter senare sätta tvåan.

Firade med fansen

3-0 kom med några minuter kvar av matchen. Felicia Saving tryckte in avgörandet som innebär att Hammarby är tillbaka i serien som laget åkte ur 2018.

– Det känns jäkligt skönt att få stå här i dag. Vi började en resa förra året och nu tar vi äntligen ett steg uppåt, säger Emma Jansson efter segern.

Flera supportrar hade tagit sig till Älvsjö och fick från andra sidan stängslet se sitt lag säkra en plats i allsvenskan. Sedan fortsatte firandet. Spelarbussen möttes av ännu fler supportrar och tända bengaler på Stockholms gator.

Och hyllningarna kom även från annat håll. Delägaren Zlatan Ibrahimovic, som även tränade ett pass med laget innan han blev klar för Milan, gratulerade till avancemanget.

– Lets goooo, Grattis (hjärta), skrev stjärnan på Twitter.

https://twitter.com/Ibra_official/status/1322601614713212938

expressen

Related posts

lämna en kommentar