Andra får välja Liverpool – jag går emot proffsen | Tips och odds


Maria Croon, VD svensk Travsport, styrde med fast hand redogörelsen runt Propulsion-affären i torsdags. Intressant ur ett spelarperspektiv här? Resultat som meddelas vid tävlingstillfället gäller spelmässigt oavsett om det visar sig häst var dopad en vecka senare eller nervsnittad de senaste fyra åren.

Bespara mig gråtvarianter om V7-vinster och vinnarspel. Dock hade det varit på sin plats med en ursäkt till spelarna från Maarjana Alaviuhkola, styrelseordförande både för Svensk Travsport och ATG. De miljoner som den här hästen har genererat i spelavdragsintäkter till travsporten betyder ännu fler miljoner i omsättning från spelarna. Inte ett ord från varken VD eller ordförande. 

Det hade betytt mycket och varit ett tydligt avslut för spelarna angående den här soppan.

Presidentvalet. Fyra dagar kvar. Omsättningen på nästa president har passerat 2,7 miljarder på Betfair. Kommer vara enorma summor som omsätts sista dygnet. Fin spelstuga på tisdag kväll med CL-matcher och efter slutsignal över till valvakan.

Nuvarande odds: Biden – Trump 1,50 – 2,97. Remember Hillary?

Måste fråga angående Allsvenskan. Lägsta spelintresset på många år? Visst, coronasäsong och Dplay har kvitterat ut betyget ”Sämst i klassen”. Men har den nya huvudsponsorn, Unibet, haft ett finger med i spelet angående starttider? Har man, av affärsstrategiska skäl, lagt matcher på lördagar klockan 15.00 och söndagar klockan 14.30 för att konkurrenten Svenska Spel inte ska ha med de allsvenska matcherna på streckspelen?

Är man inte halsdukssupporter så har ju för oss spelare lördagsmatcherna och söndagsmatcherna klockan 14.30 varit helt ointressanta i konkurrens med annat. 

Noll exponering och spelintresse. Rätta till tankevurpan om man haft bestämmanderätt. Annars kräv, i egenskap av huvudsponsor, att matcherna ligger lördagar klockan 16.00 och söndagar klockan 15.00 säsongen 2021 så att vi spelare tittar och lirar på svenska bollen.

Ingen jackpot på helgens stryktips, men mycket lurig kupong.

Bara två PL-matcher.

Cementerar Halmstad direktuppflyttningsplatsen i match 13?

10 Championshipmatcher. Lagen spelar sin femte seriematch på 15 dagar. Liknar mellandagsschemat. Hemmaplan lika betydande som vid de sista julmatcherna?

Mina tankar om Stryktipset

VECKANS SPIK

Ja, ni andra får välja Liverpool, Chelsea och Bournemouth. Mitt val är: Match 5 Millwall – Huddersfield. Millwall inget favoritlag hos spelarna, men nu har man gått riktigt starkt den här täta matchperioden och ligger trea i tabellen. Huddersfields formkurva väldigt svängig. I de två senaste matcherna har man varit poänglösa och det mot lag man borde plockat poäng av. Hemmalaget riktigt överstreckade (66%) och ett väldigt dåligt streck att välja (chansvärdering visar 50%). 

Här väljer jag dock att gå emot de stora proffssystemen och hoppas på att dagsform slår matematiken. Ingen regel utan undantag när resten av kupongen ser så svår ut. Millwall spik 1!

VECKANS CHANSGARDERING

Match 11 Barnsley – Watford. Riktig risig serieinledning av hemmalaget, men nu är man på rätt väg och har tagit sex av de sju poäng man har på senaste fyra matcherna (1-3-0). Watford har mycket god form och parkerar på en femteplats. Skulle egentligen kunna vara ett spikförslag. Men när chansvärderingen är 30-30-40 och streckfördelningen visar 22-29-49 är det svårt att acceptera 20% överstreckning på ett bortalag. I alla fall för mig. 

Väljer garderingen 1X här och hoppas att hälften av kuponghögen försvinner.

TÄNK PÅ ATT…

Liverpool har skadeproblem i mittlåset och på tisdag har man sin nyckelmatch i CL- gruppspelet. Atalanta borta. West Ham fyra raka utan förlust…

Oddskorrigeringar uppåt skvallrar om att Chelsea kommer rotera. Nu är laget ordentligt överstreckade.

Prestons hemmastatistik är 0-0-4 och 0-5 i målskillnad…

QPR mållöst i senaste fyra matcherna. Cardiff har tagit 8 av de 10 poängen man har på bortaplan…

Halmstad har fyra raka segrar och är nu bara en pinne efter ”omöjliga” Degerfors. Öster lika god form och jagar tredjeplatsen. Onödigt hack i kurvan senast (2-4 mot ÖIS). Halmstad i skrivande stund ett bra spikalternativ på strecken…

VECKANS SPELDRAG UTANFÖR KUPONGEN

Franska Ligue 1. Lördag klockan 17.00. Rennes – Brest. Helt klart har ”Rännornas” ligaform påverkats av matchandet i CL. Nu tror jag man prioriterar ligaspelet före en hedersam förlust borta mot Chelsea till veckan. Gäller att hänga på i serietoppen. ”Brösten” varvar bra insatser med att släppa in osunt många mål. Nu tror jag tredje raka torsken kommer. 

Är inte ett maxspel, men lirar Rennes att vinna till fina 2,03!expressen

Related posts

lämna en kommentar