Här tändas tusen allhelgonaljus – de hjälper till för dem som inte kan


Totalt tände de över 1000 lyktor på distriktets kyrkogårdar under torsdagen och fredagen. Företagen skickade även bilder till de som önskat ljuständning och de har fått många tacksamma svar.

– Kul att vi får sån fin respons, det gör det meningsfullt för oss, säger Johanna Rågvall, biträdande kontorschef på Familjens Jurist.

Vad kan det vara för anledning till att man efterfrågar det här?

– Det är att man kanske inte bor på samma ställe som graven finns på. Jag kanske till exempel har en mormor i Sundsvall, och då har jag ingen möjlighet att åka och tända men jag vill ändå minnas och hedra henne. I de här tiderna kan det finnas äldre som inte kan komma ut också. Då är det fint att vi kan göra det för dem.

Det är andra året de bistår med den här hjälpen, och Lola Sandberg på Fonus vill gärna fortsätta med det. Det tar en eller ett par dagar i anspråk att hantera beställningarna, lokalisera gravarna och göra kartor så att det ska gå lätt att hitta för de som ska tända, berättar hon.

Under torsdagen tände de på Gamla kyrkogården, i Valbo, Hille, Bomhus, Österhed och i Skutskär. På fredagen avslutade de med att tända lyktor på Skogskyrkogården i Gävle.

Förra året tände hela koncernen 8 282 ljus och i år blev det närmare 14 000 i hela landet.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar