“Rör sig inte om enstaka händelser”


Vid upprepade tillfällen ska den pensionerade läkaren ha låtit bli att skriva utlovade remisser och följa upp sina patientbesök.

– Det rör sig inte om enstaka händelser utan om mycket frekventa upprepningar, säger Börje Svensson, chefläkare på Region Gävleborg.

Region Gävleborg anmäler nu läkaren till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

– Aktuell läkare har uppgett att den inte längre avser arbeta inom vården. Trots detta ser jag en skyldighet att anmäla för att säkerställa att personen inte tar anställning igen utan att kunna arbeta på ett patientsäkert sätt.

Flera patienter ska ha utsatts för risker och fördröjningar i utredningar och behandlingar. Region Gävleborg har låtit en erfaren läkare eftergranska journaler och besök för att i efterhand kunna upptäcka brister och kontakta berörda patienter.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar