Olivia Schough om vändningen i landslaget: ”Så ledsen då”


Sverige är klart för Europamästerskapet i England 2022. Mycket tack vare Djurgårdens anfallare Olivia Schough. 

Det svenska landslaget hade en skör 1–0-ledning hemma mot Island i EM-kvalet när Kosovare Asllani fick bollen centralt vände upp och hittade ut till höger och Olivia Schough. 

Mittfältaren bröt sig förbi sin försvarare och avslutade med ett skott som letade sig in i det vänstra krysset. Ett riktigt drömmål. 

– Jag kände nog ren och skär lycka som jag inte riktigt kunde fatta för tillfället, säger Schough om när hon såg bollen gå in i mål.

Men för bara ett halvår sedan var situationen en helt annan – då var Olivia Schough inte ens med i landslaget. 

Inför Algarve cup petades hon ur förbundskapten Peter Gerhardssons trupp till turneringen något som tog hårt.  

 – Det var skittråkigt. Det var första Algarve cup som jag missade sedan jag kom med i landslaget. Så det var superjobbigt när jag fick det beskedet, har Schough tidigare sagt. 

– Det finns inget bättre än fotboll och det finns inget bättre än att spela för landslaget och vara med alla de här underbara människorna, det blev en morot när jag inte var med där att bara gör allt för att ta mig hit igen, säger Olivia Schough. 

Om du jämför känslorna med hur det var då?

– Så ledsen som jag var då så lycklig som jag är nu, det är svårt. Jag är bara så glad att jag har orkat ta mig tillbaka hit och kämpat hårt för det. Så jag är väldigt glad att det har lönat sig.  

Hyllas av Seger: ”Då får man belöning”

Lagkapten Caroline Seger som Olivia Schougs återkomst och succé i landslaget: 

– Jag tycker att det där målet mot Island summerar mycket av hennes säsong. På sättet hon gör det, med mycket självförtroende. Olivia har varit otroligt bra i Djurgården hela året så att kunna göra en sådan prestation tyder på att hon har en fin säsong bakom sig. 

– Olivia har bevisat att man inte ska ge upp utan snarare tvärtom. Då får man en belöning och det fick hon i dag. 

LÄS MER: Så bra var de svenska spelarna mot Island
LÄS MER: Utspelet: ”De har pratat så mycket”

Hör Kosovare Asllanis pik mot Islandexpressen

Related posts

lämna en kommentar