Det händer onsdag 28 oktober: Kultursamtal, musik med mera


ARRANGEMANG

GÄVLE

Musik: Gävle Konserthus kl 19. Isabella Lundgren sjunger Bob Dylan. Fantastisk sångerska och berättare! www.gavlejazz.se

Seniorer: Kl. 11.00 Träffpunkt för seniorer anordnar Tai Chi i Boulognerskogen nedanför minigolfen. Kl. 13.30 Träffpunkt för seniorer anordnar Promenad bland gränderna i Gamla Gefle, vi träffas vid Länsmuseet.

Samtal: Plats för samtal – Vad betyder kulturen för Gävle?, Musikhuset, Gävle, 17.00.

Teater: Perplex, Folkteatern, Gävle, 18.30.

Mariakyrkan: Kl. 19:00-20:30 ”Naturens Rättigheter i Gästrikland”. I Mariakyrkan Annasalen. Öppen cirkel tillsammans med Sven Hillert.

Strömsbro: Kl. 13:30 – 14:30 Promenadgrupp. Vi promenerar tillsammans och anpassar tempo och längd efter gruppens förutsättningar. Kort samling på innergården till Strömsbro församlingshus kl. 13:30 och en avslutande återsamling omkring kl. 14:30. I Strömsbro församlingshus. Kl. 19:00 Kyrkokör.

Quiz: Trivs, Gävle, 19.00.

Karaoketävling: Lion Bar, Gävle, 21.00.

Workshop: ABC om hur DE. Under hela läslovet visar Andersbergs bibliotek en utställning med bilder från boken ABC om hur DE – känslor och sånt. På onsdagen har litteraturpedagog Gun en workshop för barn mellan 5-8 år där vi tittar på utställningen tillsammans, pratar om olika känslor och sedan skapar vi egna bilder med olika material. Föranmälan till 026-17 24 62 eller andersbergsbibliotek@gavle.se. Begränsat antal platser. Andersbergs bibliotek kl 13.

Teknik: Digital första hjälpen. Bibliotekets personal ger handledning i hur du använder din surfplatta, mobiltelefon eller dator. Du kan till exempel få hjälp med hur du använder appar, skaffar en e-postadress eller lånar e-böcker. På Stadsbiblioteket finns även möjlighet att testa taltidningar. Drop in. Stadsbiblioteket, Digital studio (f.d. Hillbomsalen) kl. 13-15.

Läxhjälpen: Vill du ha hjälp med dina skoluppgifter? Tycker du att det är svårt att göra läxorna hemma? Kom till Sätra bibliotek på onsdagar så hjälper vi dig. Sätra bibliotek kl. 17.

HAMRÅNGEBYGDEN

Läslov: på Bergby bibliotek. Gå vår kusliga tipsrunda och delta i Läslovsutmaningen. Bergby bibliotek kl. 13-17.

SANDVIKEN

Släktforskning: Sällskapet Släktforskarna Sandviken. Öppet hus kl 17-19. Vi finns på Gesällvägen 13 i Sandviken och alla är välkomna.

OCKELBO

Teater: Adjö, herr Muffin med Skottes musikteater, Ockelbo kyrka, 16.00.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Samtalsgrupp: Starka kvinnor som byggde kyrkan. Dagens tema Mäktiga drottningar i England, Elizabeth I och Bloody Mary. Kort historiskt föredrag av prästen Peter H Stjerndorff, därefter samtal där alla kan bidra med egna tankar och reflektioner. Kl 18.30 Skutskärs kyrka.

TIERP/SÖDERFORS

Promenad: i Månkarbo med samling vid Månkarbogården kl 9.30. Ta med eget fika.

BIO

GÄVLE

Bio 7:an

14:30 Shoooms otroliga resa (Knattebio)

16:00 LasseMajas detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet

18:30 Babyteeth

21:30 Trolls 2 Världsturnén (Engelskt tal) (Animerad barnfilm)

SKUTSKÄR

Rio Bio Skutskär

Nelly Rapp, monsteragenten. Kl 19.

HOFORS

Bio på Folkan

Andra sidan kl 19.00. Pris 100 kr. Åldersgräns 15 år. Max 50 pers i salongen först till kvarn… Folkets Hus och Park Hofors.

RADIO

Radio Gävle

102,7 MHz

09.00 – 09.30 Hjärtesångerna, andlig önskemusik med Roland Ericsson

12.00 – 13.00 Nostalgitoppen. Timo Heino spelar upp Tio i topp-listor från då det begav sig

17.00 – 18.00 MHF-radion, musikkryss med Ove Sandert

19.00 – 20.00 Nostalgitoppen (repris)

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Länsmuseet: Tillfällig utställning: Sötvatten – en värld av liv, 19 september – 22 november. Glaciärer, älvar, bäckar, åar, våtmarker, sjöar, småvatten och tillfälliga vatten. En hisnade upptäcktsfärd både över och under vattenytan. Foton och filmer av Johan Hammar. Länsmuseet Gävleborg Södra Strandgatan 20. Öppettider: Tisdag – fredag 11-17. Lördag, söndag 12-16. Måndagar stängt. Fri entré!

Mätarhuset på Gasklockorna: Cirkusutställning. Fotoutställningen tar oss tillbaka i tiden och visar cirkusar som besökt Gävle och artister som roat gävleborna. Onsd kl. 13.00 – 18.00, Lörd kl. 13.00 – 16.00. Gratis inträde! Utställningen pågår till 9 januari 2021.

Kulturhuset: Inger Häll visar Akvarellmålningar och Olja, Kulturhuset Gävle, Hamiltongatan 1. Pågår 21 oktober till 18 november. Öppettider: Må – Fr: 10 – 16, Lö: 10 – 21.

Galleri K: Staffan Westerlund visar måleri i Galleri K. Öppet lördag och söndag 12-15. tisdag till torsdag 12-17. Norra Kopparslagargatan 18.

Konstcentrum: Seywan Saedian – Med öppet hjärta. 17.10.20 – 31.10.20. Öppet tis- sön kl. 12-16. Under en tvåårsperiod har den kurdiske multikonstnären Seywan Saedian haft en fristad i Gävle. I samband med utställningen Med öppet hjärta som visas 17–31 oktober på Gävle Konstcentrum når fristadsperioden sitt slut.

Profilen Konst & Ram: Carolina Hindsjö visar bilder ur sin animerade film ”Lovely Journey”. 17/10-31/10.

Länsmuseet: Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Kulturcentrum: Fristadsmobilen är en vandrande och interaktiv konstinstallation med poesi som samlar tankar och ord på temat ”fristad”. Alla som vill får bidra med en dikt eller en tanke att hänga upp i mobilen. 1 oktober-29 oktober finns Fristadsmobilen på Kulturcentrum Sandviken.

HOFORS

Galleri Boken: Ulrika Muller, Målningar. Galleri Boken Biblioteket Skolg 11. Utställningsperiod: 24/10 – 13/11. Max 5 besökare åt gången i galleriet. Öppet mån-ons kl. 10-18, fred kl. 10-18, med reservation för ändringar.

STORVIK

Storviks bibliotek: Gunilla Humble har startat ett projekt tillsammans med Järbo Hembygdsförening Från textiltmönster till digitalt fönster. Här ställer Gunilla ut några av de kjolsäckar från Ovansjö som hon har kopierat efter gamla orginal som finns på Hembygdsföreningarna i Järbo och Ovansjö och även från Nordiska Museet i Stockholm. På Storviks bibliotek 20 /10-6/11. Öppet: Tis 13-19, Ons-fre 10-15.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Biblioteket i Skutskär: Förskoleutställning.Kommunens förskolor ställer ut alster på temat Stina Wirséns bilderboksvärld. De har läst boken ”Vem finns” och andra böcker av Stina Wirsén. Ett samarbete mellan biblioteket och förskolan. Utställningen pågår till 14 november. Biblioteket i Skutskär kl 10-19.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar