IFK Norrköping – AIK: AIK räddade poäng borta mot Norrköping


Efter ett inledande spelövertag från Norrköping var det AIK som tog ledningen på Parken i Norrköping.

Henok Goitom gjorde sig fri från bevakningen på en hörna och nickade in 1-0 i den 26:e minuten.

Trots att storstjärnan och skytteligaledaren Christoffer Nyman tvingades utgå i den första halvleken lyckades Norrköping ändå vända i början av den andra. 

I den andra halvlekens första minut drev Sead Haksabaovic upp bollen på offensiv planhalva och spelade in den till Simon Thern. Mittfältaren släppte dock bollen förbi sig och Jonathan Levi dök upp och satte kvitteringen.

Norrköping vände mot AIK

Fyra minuter senare kom också ledningsmålet för Norrköping. En lång hörna nådde Henrik Castegren som nickade in 2-1.

Resultatet stod sig länge men AIK skulle få chansen från straffpunkten när Stefan Silva nickade ner bollen på Lars Krogh Gersons hand i den 86:e minuten. 

Sebastian Larsson satte straffen otagbart för Isak Pettersson i målet och matchen blev oavgjord.

– Man får väl dela upp matchen lite. Vi har en jobbig start där vi inte får grepp om Norrköping och deras positionsspel. Vi har ledningen på en fast situation och känns stabila i första. Sedan blir det en kaosartad inledning på andra halvlek där man måste säga att vi inte hanterar det bra. Det sitter kvar efter säsongen vi haft. Vi hittar inte rätt i någonting och är stressade som yra höns där ute, säger Sebastian Larsson efter matchen.

– Vi hade tur när Peking träffade stolpen och inte gjorde 3-1, men efter det jobbar vi in oss i det. Vi lyckas skaffa straffen som leder till kvitteringen.

Grzelak: ”Det säger väldigt mycket”

AIK:s tränare Bartosz Grzelak: 

– Vi har svårt att komma i gång efter deras två mål men jag är imponerad av grabbarna och framförallt hur Henok Goitom efter kvitteringen hämtar bollen och sätter den på mittpunkten. Det säger väldigt mycket om vart vi har kommit som grupp.

AIK-tränaren förklarade också en lite märklig situation i början av den andra halvleken. Henok Goitom kom ut på planen några minuter för sent.

– Det var inte bra och det faller på honom själv. Hans ansvar, säger Grzelak.

Efter matchen förklarade Goitom varför han kom sent till andra halvlek.

– Det blir en dominoeffekt, man tänker att man ska hinna, sen blir det stress. Det är inte anledningen till att de gör mål, jag är på planen när målet kommer. Så här: det ska inte hända, men det är inte ursäkten till vi faller ihop, säger AIK-kaptenen.

AIK:s förlustfria svit har nu förlängts till sex matcher. Laget går upp på 31 poäng i allsvenskan samtidigt som Norrköping ligger tvåa i tabellen på 40 poäng. expressen

Related posts

lämna en kommentar