Hon evakuerades vid insatsen i Hofors – fick poliseskort för att hämta valp


Cecilia och Patrik Persson har åkt tillbaka till polisavspärrningen in till Born i Hofors, mitt emot Ovako. När de och de fyra barnen skulle evakuera i all hast kom en av de åtta, två veckor gamla, golden retrievervalparna inte med. Medan en polis skjutsar hem Cecilia Persson berättar Patrik Persson att han på morgonen fick se massa poliser utanför huset.

– De kom och knackade på och sa att vi måste evakuera.

De som bor i ett trettiotal fastigheter närmast det hus där det misstänkt farliga föremålet låg fick lämna dem, i väntan på den nationella bombgruppens arbete.

Familjen Persson har delat upp sig hos barnens far- och morföräldrar. De har inte fått några besked om hur länge det dröjer innan de får komma hem, men fick ingen uppmaning om att ta med något särskilt.

Patrik Persson har inte varit rädd, men kan känna en viss oro.

– Det är bra att polisen tar det på allvar.

Den försvunna valpen är snart tillrätta och ligger tryggt på Cecilia Perssons bröst. Hon hörde polisens varningsskott på lördagskvällen.

– Det lät som ett skott, men jag tänkte att det väl var en smällare.

Hon såg inga poliser då, först på söndagsmorgonen. Hon tycker att det dröjde länge innan de kom till dem med evakueringsbeskedet.

Hofors kommun öppnade Hoforshallen på söndagsmorgonen dit den som ville var välkommen.

Kurt Arousell kommer gående på Bornvägen, ut från det avspärrningen. Han bor en bit ifrån det evakuerade området och blev varse polisnärvaron först när han gick på sin vanliga promenad.

– Det stod en sju-åtta polisbilar i alla korsningar, berättar han.

Också Per Håkan Hedberg är på sin vanliga promenadrunda på Bornvägen. Inte heller han bor i det evakuerade området och han läste om polisinsatsen i tidningen på morgonen. Han tycker att det har varit många händelser relaterade till brottslighet på orten på senare tid.

– Det börjar bli lite väl mycket i Hofors nu, säger han.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar