Varför kan inte M låta sig nöja med svaren om Synsam?


Det är något märkligt med politiken i Ockelbo, hela tiden är det SD och M som inte förstår något om kommunens bästa, den här gången är det Moderaterna som är värst. Det hör till oppositionen att opponera sig, men får de en ärlig och bra förklaring till föreslagna beslut, måste de väl låta sig nöjas med svaren.

De har ingen  majoritet för egna beslut, är okunniga och dåligt pålästa för att ha något att komma med. Ofta föreslår de återremiss, och reserverar sig mot lagda förslag, det fördyrar, försenar, och får personalen på kommunen på dåligt humör. 

Exempelvis får Wij trädgårdar inte finas i moderaternas värld. Nu senast överklagade de ett beslut som skulle gynna all ungdom i Ockelbo, om att bygga ut IP  för lägerverksamhet, föreningsalliansen vet mer om det.   

När nu Synsam vill etablera sig i Ockelbo så ser Moderaterna alla svårigheter med det. Kan kommunen verkligen hjälpa till, vad händer om 15 år, blir det si eller så? Ingen vet.

I min värld har jag trott att Moderaterna är ett företagsvänligt och marknadsanpassat parti, men tydligen inte i Ockelbo. Om de överklagar och inte tycker att 150 jobb i Ockelbo är något värt, har de nog skjutit sig själva i foten. Städer som Eskilstuna och Östersund står  i kö för att ta emot alla möjligheter och tillfällen.

Vi måste göra allt vi kan här i Ockelbo för att Synsams etablering ska bli verklighet, jag bidrar på mitt sätt, håller alla tummar jag har, och gör vad jag kan.

Hasse i Snickarboden

HÄR KAN DU LÄSA ALLT OM SYNSAMS FLYTT TILL OCKELBOarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar