Gerard Piqué kritiserar Barcelona inför El Clásico


Barcelona går in i lördagens ”El clásico” efter en turbulent sommar där Lionel Messi var på väg att lämna klubben. I inledningen av La Liga har Barcelona inte heller övertygat och laget står på sju poäng efter fyra matcher. 

Nu riktar mittbacken Gerard Piqué, som nyligen förlängde sitt kontrakt med klubben till 2024, kritik mot klubbens ledning. När klubben sparkade tränaren Ernesto Valverde förra vintern var spelarna inblandade i beslutet, vilket inte Piqué gillade.

– När en klubb fungerar bra och är hälsosam för alla är hierarkierna tydligt markerade. Presidenten måste komma först och sedan måste tränaren styra spelarna. När den hierarkin bryts funkar inte saker. Om vi spelare någon gång haft makt är det för att andra personer inte har velat utöva den, säger han i en intervju med La Vanguardia.

Gerard Piqué kritiserar Barcelona

Barcelona lider av stora ekonomiska problem och de stora värvningarna uteblev under sommaren samtidigt som bland annat Luis Suárez, Ivan Rakitic och Arturo Vidal lämnade. Piqué tycker inte att klubben har skötts på ett bra sätt men vill inte svara på hur hans relation med presidenten Josep Maria Bartomeu ser ut.

– Jag vill inte bli ovän med någon men ibland…, säger Piqué innan han fortsätter:

– Jag, som spelare i Barça, ser att min klubb har slösat pengar. Pengar som de nu ber oss om.

Säsongens första ”El clásico” spelas under lördagseftermiddagen. Real Madrid kommer precis som Barcelona från en förlust och har inlett La Liga med att ta tio poäng på fem matcher.

– Man måste börja med att vara ödmjuk. Inse att det finns bättre lag i Europa just nu, säger Gerard Piqué.

LÄS MER: Barças president pekas ut av polis
LÄS MER: Uppgifter: Messi överens om kontrakt med Man City
LÄS MER: Hatas av alla: ”Det har lett till katastrof”expressen

Related posts

lämna en kommentar