Följ med på lägenhetsvisning på Dragon Gate – Karl och Emelie första hyresgästerna att flytta in: “Så coolt”


Han och flickvännen Emelie Tengkvist, flyttar i dagarna in i sin nya lägenhet. Paret, samt en man som ska bo i en tvåa, är de allra första hyresgästerna. Karl Borg tror att han och Emelie kommer att uppskatta att boendet inte ligger mitt inne i ett samhälle eller en stad. Även om trafiken på E4:an strömmar förbi nedanför kopian av kinesiska muren som omgärdar Dragon Gate.

– Det är ett lugnt område, förutom när det är festival. Och det är vackert, konstaterar Karl Borg.

Vad säger kompisar om att du ska flytta hit?

– Vissa tycker det är jobbigt för att de inte har körkort. Andra att det är spännande och att de själva skulle vilja det.

Sara Donnerstål, som sköter driften på Dragon Gate, visade paret lägenheten efter att Karls mamma sett en annons om uthyrningen.

– Det är så härligt med unga människor för de är så öppna. “Titta vad coolt, bo på Dragon Gate i ett guldrum” sa de och gav varandra ögonkast, säger Sara Donnerstål.

Hon berättar för tidningen att lägenheterna inryms i huset som den tidigare ägaren Mister Li hade tänkt göra om till arbetarbostäder. Ett projekt som aldrig gick i mål utan det blev bara ett tomt skal.

Var bodde de kinesiska arbetarna då?

– I cementfundamentet här nere. Jag skulle inte ens kalla det för bostäder.

Lägenheterna har röda väggar och tak med guldinslag. Samma stil som i hotellrummen på anläggningen. Det är helt enkelt tapetrullar som den nya ägaren Olle Larsson hittat i gömmorna. Inne i ett sovrum utbrister Sara Donnestål.

– Här behöver man inte dekorera till jul.

Förutom ensamstående och par har företag visat intresse av att hyra lägenheter. Däremot inga barnfamiljer. På området finns också villavagnar som till och från varit uthyrda till företag. Bland annat har Microsoft hyrt vagnar.

– Ju mer man ser att det finns folk här desto mer förstår man att det är en verksam plats. Så det är oerhört viktigt för säkerheten.

Kommer ni att verka för att det ska bli busstrafik hit?

– Det blir en fråga längre fram om det behövs. Det vore fantastiskt om det gick en busslinje hit, svarar Sara Donnerstål.

Karl Borg berättar att han precis håller på att ta körkort. Han hoppas att ett sådant “ramlar in” inom kort.

– Till dess får vi gå från Mehedeby, dit finns det kollektivtrafik. Det är bara två kilometer därifrån till Dragon Gate.

I huset finns tio ettor på 28 kvadratmeter med en hyra på 5586 kronor i månaden. Samt två tvårummare på 45 kvadratmeter vardera och med en hyra på 7789 kronor.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar