Leeds slår Aston Villa med 3-0


Efter en jämn första halvlek på Villa Park var det nära att hemmalaget tog ledningen mot Leeds i den andra.

Jack Grealish stod för en soloprestation när han drev bollen från egen planhalva och dribblade bort flera Leeds-spelare men Illan Meslier i målet hann med och räddade bollen vid sin vänstra stolpe.

I stället var det Patrick Bamford som gjorde matchens första mål när han placerade in en retur från nära håll, tio minuter in i andra halvlek. 

Efter en dryg timmes spel hamnade Bamford sedan också i bråk med Tyrone Mings. Aston Villas back tyckte att Bamford föll för lätt i straffområdet samtidigt som han vrålade av smärta och Mings valde att dra upp honom i tröjan. Det ledde till mer gruff mellan de båda spelarna innan Bamford fick vård av Leeds-bänken efter att ha fallit till marken igen i bråket med Mings.

Hattrick av Patrick Bamford

Efter situationen tycktes Bamford bli än mer sugen på mål. Han hittade nämligen nätet två gånger till.

När han fick bollen utanför straffområdet i den 67:e minuten dunkade han upp den i det högra krysset och sju minuter senare skruvade han i den i det vänstra.

3-0 till Leeds gör att laget går upp på tio poäng efter sex matcher i Premier League. Succélaget Aston Villa fick skriva upp sin första förlust i tabellraden och har tolv poäng på fem matcher.

I och med de tre målen blev Patrick Bamford också den förste spelaren att göra hattrick för Leeds i Premier League sedan 2003.

Robin Olsen om flytten till Premier League

LÄS MER: Salahs hattrick-show – i galna premiärmatchen
LÄS MER: Drömmålet: ”Han får sitt livs träff”
LÄS MER: ”Måste vara väldigt skönt för honom”expressen

Related posts

lämna en kommentar