Orden om Loui Eriksson: Måste begravas i farmarligan


Det har varit en rejäl uppförsbacke för Loui Eriksson i Vancouver Canucks som i perioder blivit placerad i frysboxen och stundtals fått se matcher från läktaren. 

Det var sommaren 2016 som den svenske forwarden skrev på ett sexårskontrakt och även blev en av klubbens bäst betalda spelare. Men har haft förtvinat svårt att komma upp i nivå sedan dess. 

Under fyra säsonger i Vancouver har det blivit totalt 89 poäng. 

Och nu finns det de som har ledsnat på Loui Eriksson i klubben. 

”Det är dags att gå vidare”

I radiokanalen TSN1040 menar Jeff Paterson, som bevakar Canucks, att det är dags att göra sig av med Loui Eriksson och i stället släppa fram yngre spelare i laget. 

– I min värld så måste Loui Eriksson begravas i farmarligan. Jag tycker att de bara måste vara klara med det. De kan inte fortsätta, för femte året i rad med det här kontraktet, och låtsas att allt är bra. Det är dags att gå vidare, även om det inte innebär en massa lönebesparingar, säger Jeff Paterson. 

Ser ändå ut att bli kvar 

35-åriga spelaren har två år kvar på kontraktet och en lön på sex miljoner dollar, vilket motsvarar ca 54 miljoner kronor. 

The Athletic menar att en övergång till farmarlaget Utica inte är omöjligt vad gäller Loui Eriksson och att Canucks ändå skulle kunna spara en hel del på den dealen. 

Men. Samtidigt poängterar de att mycket talar för att Vancouver Canucks kommer att få behålla svensken – och hans kontrakt ett bra tag till. Det då de har svårt, av flera skäl, att se Eriksson acceptera en flytt till farmarligan AHL. 

15-åringen jämförs redan med superstjärnorexpressen

Related posts

lämna en kommentar