Kurdo Baksi borde sluta sprida turkförakt


REPLIK. En konflikt mellan Azerbajdzjan och Armenien pågår för fullt i Nagorno-Karabach samtidigt som en enorm desinformationskampanj pågår i Sverige. Kurdo Baksi är en av dem som gett en grovt förvrängd bild av händelserna sedan kriget började.

Baksi påstår att Turkiet importerar jihadister till såväl Libyen som Azerbajdzjan. Baksi försöker smeta ”islamism” på Turkiet och Azerbajdzjan som ärvt en stark sekularism. Azerbajdzjan och Turkiet är länder där alla religioner utövas utan statlig inblandning. I Libyen står därtill Turkiet på den EU- och FN-stödda enhetsregeringens sida mot diktatorn Khalifa Haftar. Baksis påstående om att Turkiet skulle stödja eller importera jihadister är därför helt befängt.

Terrorgrupp mördade turkar

Däremot hör vi ingen kritik från Baksi gällande Armeniens historiska stöd till terrororganisationer. Det gäller bland annat stödet till den armeniska terrororganisationen ASALA som skördade 42 turkiska diplomaters liv och flera civilas i 21 olika länder och 38 olika städer under 70 och 80-talet. 

Baksi påstår sig vara en kurdaktivist, men han ignorerar Armeniens massmord på 613 azerbajdzjanska civila i staden Khojaly. En miljon azerbajdzjaner, däribland kurder, tvingades på flykt från området 1992. 600 000 människor är fortfarande på flykt. Vill han inte att dessa flyktingar ska återvända till sina hem?

I linje med FN och EU

Enligt flera resolutioner av FN och EU är Nagorno-Karabach en del av Azerbajdzjan och Armenien är en illegal ockupationsmakt i området. Därför är Turkiets ställningstagande i konflikten helt i linje med FN:s och EU:s. Jag uppmanar Baksi att sluta sprida turkförakt och att vara konsekvent i kampen mot terrorism.

 

Av Mikail Yüksel

Svenskturk och ordförande partiet Nyans

LÄS MER: Kurdo Baksi: Erdogans maktplaner hotar hela vår värld
LÄS MER: Kurdo Baksi: Har C en Erdogan-megafon som toppkandidat?
LÄS MER: Centerpartiet utesluter toppkandidaten Mikail Yükselexpressen

Related posts

lämna en kommentar