Halmstads BK uppges ha brutit mot reglerna kring kontraktet med Simon Lundevall


Det svenska transferfönstret stängde den 25 augusti men lagen gavs dispens att värva kontraktslösa spelare senare än så, förutsatt att spelaren i fråga var kontraktslös den 25 augusti. Halmstads BK tog den chansen när Simon Lundevall plockades in och presenterades den 2 oktober.

Men frågan är om Lundevall verkligen var kontraktslös.

Aftonbladet har tagit del av ett dokument som uppges visa att 32-åringen stod under kontrakt med grekiska Volos FC.

Lundevall har spelat träningsmatcher med Volos efter den 25 augusti men HBK fick ändå dispens av Svenska fotbollförbundet eftersom han aldrig officiellt var registrerad för Volos FC. Frågan att utreda nu är huruvida Lundevall kan anses ha varit kontraktslös den 25 augusti. Om det visar sig att han inte var det riskerar HBK att bestraffas.

– Generellt sett gäller att om en spelare har registrerats för en förening på felaktiga grunder så är registreringen ogiltig. Bedöms det vara fråga om en bestraffningsbar förseelse kan det bli fråga om bland annat straffavgift, tillrättavisning eller böter. Anses förseelsen medföra att spelaren ska betraktas som obehörig kan det bli aktuellt med poängavdrag, säger Svenska Fotbollförbundets förbundsjurist Christine Stridsberg till Aftonbladet.

HBK i dialog med SvFF

Simon Lundevall har spelat två matcher i superettan för Halmstads BK och hjälpt laget till sex poäng.

Klubbens manager Magnus Haglund påpekar att Lundevall inte varit registrerad för någon klubb sedan han lämnade indiska NorthEast United tidigt i våras.

– Vi ansökte om dispensen, förbundet har gått igenom uppgifterna och godkänt det. Förbundet kontrollerade det i transfersystemet. Lundevall registrerades aldrig i Grekland. Det är det som gäller. Det beskedet har vi fått av Svenska Fotbollförbundet, säger Haglund till Aftonbladet. expressen

Related posts

lämna en kommentar