Friluftsdag för seniorer, musiksoppa med mera


ARRANGEMANG

GÄVLE

Friluftsdag: för seniorer. PROföreningarna i Gävle anordnar en friluftsdag för alla seniorer på följande platser Kastvallen i Bomhus kl 10-14 qi-gong, kubb, tipspromenad, ta med korv och grilla. Boulognern vid lek/grillplats kl 11 kubb, ta med korv och grilla, ”Gudinnan” kl 11, Stadspromenad. Stenebergsparken kl 14-16 boule o tipspromenad. Forsbacka IP kl 10 stavpromenad, plocka skräp (samlas vid Coop). Norrsundet Fyren kl 10 tipspromenad o fika.

Film: Visning av fristadskonstnären Seywan Saeedians film, A wind stole the dreams of my sculptures. Filmen ger en unik inblick i hur Seywans konstnärliga process såg ut innan han kom hit till Gävle, vi får även lära känna hans tankar kring sitt eget konstnärskap och hur han ser på konstens roll i samhället. Observera, endast föranmälan. Begränsat antal platser. Utställningen är öppen i samband med visningen.

Musiksoppa: Anders Lundin och Kerstin Ryhed, Söders källa, Gävle, 12.00.

Quiz: Trivs, Gävle, 19.00.

Karaoketurnering: Lion Bar, Gävle, 21.00.

Teater: Välkommen till en spännande och nervkittlande deckarhistoria med Teater Västernorrland. Mordet i Midlands tar oss till en värld där ingenting är vad det till en början synes vara. 2015 gjorde BBC en framgångsrik adaption baserad på originalpjäsen ”An Inspector calls.” Producent Teater Västernorrland. Gävle Teater Kl. 19.00 – 21.30. Slutsålt! kontakta vår biljettkassa för eventuella återbud. Läs mer på www.gavleteater.se

Seniorer: Kl. 11.00 Träffpunkt för seniorer anordnar Tai Chi i Boulognerskogen nedanför minigolfen. Kl. 13.30 Träffpunkt för seniorer anordnar Promenad bland gränderna i Gamla Gefle, vi träffas vid Länsmuseet.

Mariakyrkan i Sätra: Kl. 15:30-17:00 Miniorer. Gruppen vänder sig till barn i Åk. 1 – Åk. 3. (7-9 år). Vi träffas i Barnlokalen på nedre plan och vi kommer att bl. a. prata, leka, skapa, sjunga och ha andakt. Vi kan hämta de barn som går på Ulvsätersskolan direkt från fritids, men då måste Vårdnadshavare meddela både oss och skolan. Kl. 19:15 – 21:00 Välkomna varandra! I Mariakyrkan Annasalen. Samtalskvällar om HBTQI och tro. Öppen samtalsgrupp utifrån boken ”Välkomna varandra!”. Boken kan köpas till ett rabatterat pris i Mariakyrkan. Vi bjuder på kaffe/te, ta med eget tilltugg. Mässa firas kl. 18:30 för den som vill delta eller kom direkt till samtalet kl. 19:15.

Strömsbro: Kl. 13:30 – 14:30 Promenadgrupp. Vi promenerar tillsammans och anpassar tempo och längd efter gruppens förutsättningar. Kort samling på innergården till Strömsbro församlingshus kl. 13:30 och en avslutande återsamling omkring kl. 14:30. I Strömsbro församlingshus. Kl. 19:00 Kyrkokör.

Teknik: Digital första hjälpen. Bibliotekets personal ger handledning i hur du använder din surfplatta, mobiltelefon eller dator. Du kan till exempel få hjälp med hur du använder appar, skaffar en e-postadress eller lånar e-böcker. På Stadsbiblioteket finns även möjlighet att testa taltidningar. Drop in. Stadsbiblioteket, Digital studio (f.d. Hillbomsalen) kl. 13-15.

Läxhjälpen: Vill du ha hjälp med dina skoluppgifter? Tycker du att det är svårt att göra läxorna hemma? Kom till Sätra bibliotek på onsdagar så hjälper vi dig. Sätra bibliotek kl. 17.

SANDVIKEN

Musiksoppa: Anders Lundin och Kerstin Ryhed Lundin. ”Kerstin och Anders – själva och tillsammans”. Entré: 195 kr inkl. soppa. Kl. 18, Restaurang Bolaget, Kulturcentrum. Samarr: Kultur Gävleborg.

Släktforskning: Sällskapet Släktforskarna Sandviken. Öppet hus kl 17-19. Vi finns på Gesällvägen 13 i Sandviken och alla är välkomna.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

”Dagcafé: Gemenskap med smörgåstårta och underhållning” kl 14.00 Älvkarleby församlingshem.

Bildvisning: Vargar. Alf Linderheim visar bilder och berättar om vargarna i Glamsenreviret och fler spännande djur i Älvkarleby kommun. Begränsat antal deltagare, platsanmälan Biblioteket 026-831 83, kl. 18 Biblioteket i Skutskär.

TIERP/SÖDERFORS

Promenad: i Månkarbo med samling vid Månkarbogården kl 9.30. Ta med eget fika.

RADIO

Radio Gävle

102,7 MHz

09.00 – 09.30 Hjärtesångerna, andlig önskemusik med Roland Ericsson

12.00 – 13.00 Nostalgitoppen. Timo Heino spelar upp Tio i topp-listor från då det begav sig

17.00 – 18.00 MHF-radion, musikkryss med Ove Sandert

19.00 – 20.00 Nostalgitoppen (repris)

BIO

GÄVLE

Bio 7:an

13:00 Vi två

15:45 Misbehaviour

18:30 Översättarna

SKUTSKÄR

Rio Bio Skutskär

Honset Thief kl 19.

HOFORS

Bio på Folkan

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Länsmuseet: Tillfällig utställning: Sötvatten – en värld av liv, 19 september – 22 november. Glaciärer, älvar, bäckar, åar, våtmarker, sjöar, småvatten och tillfälliga vatten. En hisnade upptäcktsfärd både över och under vattenytan. Foton och filmer av Johan Hammar. Länsmuseet Gävleborg Södra Strandgatan 20. Öppettider: Tisdag – fredag 11-17. Lördag, söndag 12-16. Måndagar stängt. Fri entré!

Konstcentrum: Seywan Saedian – Med öppet hjärta. 17.10.20 – 31.10.20. Öppet tis- sön kl. 12-16. Under en tvåårsperiod har den kurdiske multikonstnären Seywan Saedian haft en fristad i Gävle. I samband med utställningen Med öppet hjärta som visas 17–31 oktober på Gävle Konstcentrum når fristadsperioden sitt slut.

Profilen Konst & Ram: Carolina Hindsjö visar bilder ur sin animerade film ”Lovely Journey”. 17/10-31/10.

Mätarhuset på Gasklockorna: Cirkusutställning. Fotoutställningen tar oss tillbaka i tiden och visar cirkusar som besökt Gävle och artister som roat gävleborna. Onsd kl. 13.00 – 18.00, Lörd kl. 13.00 – 16.00. Gratis inträde! Utställningen pågår till 9 januari 2021.

Länsmuseet: Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Kulturcentrum: Ossian Eckerman – utställning med konst där gränsen mellan det abstrakta och det figurativa är flytande. Med inspiration från äldre hantverkstraditioner och modernare konstformer. Fri entré! Konsthallen, Kulturcentrum kl 12-17.

Kulturcentrum: Fristadsmobilen är en vandrande och interaktiv konstinstallation med poesi som samlar tankar och ord på temat ”fristad”. Alla som vill får bidra med en dikt eller en tanke att hänga upp i mobilen. 1 oktober-29 oktober finns Fristadsmobilen på Kulturcentrum Sandviken.

STORVIK

Storviks bibliotek: Gunilla Humble har startat ett projekt tillsammans med Järbo Hembygdsförening Från textiltmönster till digitalt fönster. Här ställer Gunilla ut några av de kjolsäckar från Ovansjö som hon har kopierat efter gamla orginal som finns på Hembygdsföreningarna i Järbo och Ovansjö och även från Nordiska Museet i Stockholm. På Storviks bibliotek 20 /10-6/11. Öppet: Tis 13-19, Ons-fre 10-15.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Biblioteket i Skutskär: Konstutställning. Berit Norrbelius Lindberg har ställt ut sina färgglada lite kubistiska skepp och härliga fantasilandskap över hela Sverige i gallerier och på konstmässor. 6 oktober – 24 oktober.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar